Nyt samarbejde skal forvandle rejeskaller til hundegodbidder

Teknologisk Institut indleder nyt samarbejde, der skal omdanne restprodukter fra rejeproduktionen til bæredygtigt foder til hunde. Det vil kræve ny teknologi, men også give mange fordele.

Teknologisk Institut undersøger hvordan rejeskaller kan anvendes til hundefoder..

11.12.2019

CSR.dk

Teknologisk Institut er gået sammen med Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet og virksomhederne Launis, Nordic Seaweed Feed og Sunde Godbidder i et projekt kaldet ’Shrimp Bite’ for at undersøge, hvordan restprodukter fra rejeproduktion kan indgå i en bioforarbejdningsproces og blive til sunde og bæredygtige hundegodbidder.

Læs også: Rapport: Madspildet skal halveres, hvis Paris-målene skal opnås

Størstedelen af restprodukterne fra rejeproduktionen bliver i dag ikke optimalt udnyttet, selvom f.eks. rejeskaller indeholder flere næringsrige egenskaber som kalk og protein. Resterne bliver i stedet anvendt til biogasproduktion eller foder til mink.

Karin Loft Eybye, der er seniorkonsulent på Teknologisk Institut og projektleder er positivt indstillet overfor projektets potentiale:

”Der skal tilføres ny viden til virksomhederne om nye og kosteffektive bearbejdningstrin for at få mere værdi i udnyttelse af rejeskallerne. Det har vi set virke for andre typer sidestrømme, og vi ser frem til at bidrage med afprøvning og belysning af potentialet for rejeskallerne også”, siger hun til Building Supply DK.

For at kunne udnytte rejeskallerne som højværdiprodukter, skal der udvikles en teknologi for at sikre en ydedygtig og billig bearbejdning. Teknologisk Institut vil eksperimentere med at sammensætte bioforarbejdet tang med den kitinrige biomasse, som rejeskallerne indeholder. Det vil resultere i bæredygtige godbidder, der opfylder retningslinjerne for dyrefoder og samtidig bidrager med sunde, bioaktive indholdsstoffer.

Læs også: Havnene i København og Los Angeles vil samarbejde om bæredygtighed

Den endelige prototype af produktet vil blive evalueret af samarbejdspartneren Sunde Godbidder, hvorefter endelige forretningsmuligheder kan undersøges.

- HL

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

21.11.2024CSR.dk

Slagsmålet mellem Ben & Jerry’s og deres ejere Unilever blusser op på ny

20.11.2024Merkur Andelskasse

Sponseret

Merkur deler ud af indtjeningen gennem andelskassens Værdipulje: Her er modtagerne

20.11.2024CSR.dk

Hvor bliver jeres usolgte varer af?

20.11.2024CSR.dk

Politisk tøven koster virksomheder og Europa dyrt

19.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Elis’ 2025-mål for genanvendelse er allerede opnået

18.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Nye analyseresultater viser hvorfor det er vigtigt at vaske måtter

18.11.2024CSR.dk

Kan man flyve på spildevand?

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V