16.11.2021  |  Klima, miljø og energi

Nyt website afslører hemmeligheden bag et af verdens mest bæredygtige byggerier

UN17 Village, et 35.000 kvm stort byggeri i Ørestad Syd, er det første større byggeri, som favner alle FN’s verdensmål og samtidig opfylder en række certificeringer. UN17 Village får nu sit eget website.

UN17 Village opføres i Ørestad. Ambitionen for byggeriet er at danne ramme om det gode liv uden at drive rovdrift på ressourcer og uden at kannibalisere på fremtidige generationers muligheder. Når byggeriet står færdigt i 2024, vil det omfatte fem bygninger, 535 boliger og huse 1.100 beboere.

Det for nyligt lancerede website, www.un17village.dk, går i dybden med projektet fra tre perspektiver:

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

1) Det konkrete UN17 Village-byggeri og det liv, det om få år vil danne ramme om.
2) Metoden, der aktiverer hvert enkelt af de 17 verdensmål og samtidig opfylder de højeste standarder inden for social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed.
3) Bevægelsen, hvor det er ambitionen, at UN17 Village skal være startskud for en mere bæredygtig tilgang i det byggede miljø og det liv, der leves heri.

På websitet kan man bl.a. læse om, hvordan verdensmål med varierende relevans i en dansk kontekst, fx ’Afskaf fattigdom’ og ’Stop sult’ samt ”Sundhed og trivsel’ og ’Klimaindsats’, adresseres.

”Hvis et byggeri skal være gennemført bæredygtigt, er det grønne og klimavenlige blot et element. Mennesker skal kunne leve sundt i det, det skal fremme fællesskaber, biodiversitet og kunne producere elektricitet. Og så skal mennesker med almindelige indkomster have råd til at bo i det. Det kan UN17 Village. Vores håb er, at websitet vil bidrage til at udbrede budskabet, og at aktører i hele verden vil lade sig inspirere,” siger Martin Schultz Nielsen, investeringschef, NREP.

Læs også: Huscompagniet siger farvel til naturgasgasopvarmning i nybyg

En metode til inspiration
UN17 Village-metoden, som ligger til grund for projektet, skaber balance mellem en række ofte modsatrettede hensyn. Dette kan eksempelvis være ønsket om at reducere udledningen af drivhusgasser over for at tilføre ekstra CO2-udledende materialer, som sikrer et bedre indeklima.

Det er således ambitionen, at UN17 Village skal være udgangspunkt for en bevægelse mod en større økonomisk, klimamæssig og social bæredygtighed inden for byggeriet.

”Vi har prøvet at nytænke byggeriet og skabe et afsæt. Vi ved samtidig, at et byggeri i Ørestad ikke redder verden, og at metoden skal tilpasses lokale forhold i andre lande og derudover forbedres efterhånden som teknologi, materiale, byggemetoder forbedres og nytænkes. Vores håb er, at andre vil arbejde videre med metoden og gerne i samarbejde med os,” siger Martin Schultz Nielsen.

Websitet vil følge og opdatere fra byggeriet i de kommende år.

UN17 Village er udviklet af NREP i samarbejde med Lendager, Sweco Architects, MOE og CG Jensen.

- MTN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere