0 kommentarer" /> Omfattende sag om greenwashing varsler nye tider | CSR.dk

10.08.2022  |  Strategi & ledelse

Omfattende sag om greenwashing varsler nye tider

Deutsche Banks investeringsarm blev sidste dag i maj ransaget og beskyldt for omfattende greenwashing. Samtidig melder de amerikanske myndigheder om en stramning af reglerne for markedsføring af ESG-mærkede investeringer.

0 kommentarer

I maj trådte mere end 50 medarbejdere fra det tyske finanstilsyn, politiet og anklagemyndigheden op på Deutsche Banks hoveddør og ransagede bankens investeringsafdeling og datterselskab, DWS.

Det skriver Finans.

Målet var at finde internt materiale omkring DWS, der administrerede fonde, som ifølge selskabets egen årsrapport for 2020 omfattede grønne investeringer for 2.950 milliarder kroner, hvilket svarer til halvdelen af de samlede forvaltede midler.

Læs også: Folkemøde: Er greenwashing med til at undergrave den bæredygtige omstilling?

Forud for razziaen havde Wall Street Journal, New York Times, Financial Times og Der Spiegel skrevet artikler om, at der i banken skulle foregå massiv greenwashing.

Kilden til beskyldningerne var bankens tidligere chef for bæredygtige investeringer, Desire Fixler.

Nye tider i vente
I mellemtiden har USA's tilsynsmyndigheder udmeldt, at de er på vej til at stramme reglerne for oplysning og markedsføring af ESG-mærkede investeringer.

Læs også: Frygt for greenwashing kan reduceres med ordentligt forarbejde

Ifølge Wall Street Journal er investeringsbanken Goldman Sachs lige nu under efterforskning for fonde, der er ESG-mærkede eller har buzzwords som ”clean energy”.

Det tidligere medlem af HSBC’s topledelse, Stuart Kirk, der ved en konference i maj kom med nedladende kommentarer om grønne investeringer.

”Hvem bekymrer det, hvis Miami er seks meter under vandets overflade om 100 år? Amsterdam har ligget seks meter under havet i umindelige tider, og det er et rigtig dejligt sted”, lød det fra Stuart Kirk ifølge Finans.

- HCL

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere