03.03.2022  |  Klima, miljø og energi

P+ fører skærpet aktivt ejerskab med de største CO2-udledere i porteføljen

Indhold fra partner Hvad er dette?

A.P. Møller Mærsk, DFDS og Samsung. Det er nogle af de største CO2-udledere i P+’s portefølje, som pensionskassen har sat på observationslisten og fører skærpet aktivt ejerskab med.

I november præsenterede pensionskassen P+ tre klimamål for 2025 og 2030, der skal sikre, at pensionskassen bidrager til at skabe omstilling i virkeligheden. En af målsætningerne er, at P+ vil gå i særligt skærpet dialog med de største CO2-udledende selskaber i porteføljen for at påvirke dem i en grønnere retning.

Nu offentliggør P+ listen med de 20 største CO2-udledere i porteføljen, som pensionskassen fremover vil skærpe dialogen med og monitorere nøje. Det fortæller investeringsdirektør i P+, Kåre Hahn Michelsen:

”I P+ ser vi aktivt ejerskab som et af de afgørende greb i arbejdet med den grønne omstilling. Ved at føre særlig skærpet aktivt ejerskab med de 20 største CO2-udledere i porteføljen kan vi være med til at understøtte, at de store virksomheders klimaambitioner faktisk bliver til klimahandlinger.”

Dialog om klimareduktionsmål og omstillingsproces
Dialogen med selskaberne tager udgangspunkt i pensionskassen klimamål og politik for ansvarlige investeringer og spænder bredt.

”I kraft af vores dialog kan vi udfordre selskaberne på deres målsætninger for CO2-udledninger og blandt andet opfordre dem til at indtænke indfrielse af klimamål i deres aflønnings- og incitamentsstrukturer. Vi er fx også opmærksomme på, om selskabernes klimarapporteringer lever op til de internationale anbefalinger på området, og at selskaberne ikke er involveret i at finansiere lobbyarbejde, der modarbejder målene i Paris-aftalen,” fortæller Kåre Hahn Michelsen og forsætter:

”Vi har fx indledt en dialog med Samsung Electronics om deres klimareduktionsmål og omstillingsproces til vedvarende energi, og dialog indgår således allerede som et meget aktivt element i vores arbejde med aktivt ejerskab, som vi kommer til at skærpe yderligere fremover.”
 

Mere fra P+, Pensionskassen for Akademikere

P+, Pensionskassen for Akademikere

https://www.pplus.dk/

  • Dirch Passers Allé 76 2000 Frederiksberg

"Vi arbejder for at skabe det størst mulige afkast til vores medlemmer og samtidig være en ansvarlig investor. Det sikrer vi gennem en risikobaseret investeringsstrategi og en effektivt drevet organisation."— Søren Kolbye Sørensen, adm. direktør i P+.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere