30.01.2020  |  Klima, miljø og energi

Pandora vil være CO2-neutral i 2025

Den danske smykkevirksomhed Pandora har besluttet sig for at fjerne virksomhedens CO2-aftryk. Det skal blandt andet ske via med grøn elektricitet, virksomhedssamarbejder og solenergi.

Smykkefirmaet Pandora har netop meldt ud, at virksomheden har besluttet sig for at blive CO2-neutral i hele værdikæden. Det skal manifesteres ved tilslutte sig Science Based Targets-initiativet (SBTI).

Læs også: Lidl vil være CO2-neutral i 2020

Det betyder, at Pandora vil offentliggøre deres plan for, hvordan de vil nedsætte virksomhedens CO2-udledning i overensstemmelse med Paris-aftalen før udgangen af næste år. 

Det gælder også for de mere end 90 procent af Pandoras samlede drivhusgasudledninger, der kommer fra dele af værdikæden, som virksomheden ikke har direkte kontrol over. Det er råmaterialer, fremstilling af smykkedele, emballage, franchisebutikker og transport. I løbet af 2020 vil Pandora komme i dybden med at forstå, deres leverandørers klimaaftryk og samarbejde med dem om at finde de rigtige reduktionsløsninger. 

”At adressere klimaproblemer er en af de største udfordringer, verden står overfor, og som en stor, international virksomhed er vi forpligtede til at deltage i de nødvendige løsninger. Ansvarlige måder at styre virksomheden på, såsom genbrug af materialer og affald, har altid været en del af Pandoras måde at operere på, og nu har vi forpligtet os til ambitiøse målsætninger for at reducere vores CO2-udledning, og for at hjælpe med at få bæredygtighed på dagsordenen i smykkeindustrien”, siger Alexander Lacik, administrerende direktør i Pandora.

To målepunkter
Pandora har desuden sat to konkrete mål på vej mod CO2-neutralitet.

Fra og med 2020 vil virksomheden udelukkende gøre brug af elektricitet fra vedvarende kilder på sine to fabrikker i Thailand. Og i 2025 skal Pandoras egen drift være CO2-neutral. Det vil sige udledningen fra fabrikker, butikker, distributionscentre og kontorer.

Produktionsfaciliteternes udledning udgør i øjeblikket 52 procent af udledningerne fra driften. I år vil Pandora begynde at gøre brug af vedvarende elektricitet fra thailandske leverandører af solenergi gennem vedvarende energi-certifikater. På længere sigt vil virksomheden øge deres egen produktion af solenergi, der i øjeblikket dækker tre procent af produktionsfaciliteternes brug af elektricitet.

Læs også: Ny skovfond skal bringe Danmark tættere på CO2-neutralitet

De sidste og uundgåelige udledninger – der er estimeret til at udgøre under fem procent af den samlede udledning fra virksomheden – vil Pandora kompensere for.

- SMF

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere