30.01.2020 | Klima, miljø og energi
Pandora vil være CO2-neutral i 2025
Den danske smykkevirksomhed Pandora har besluttet sig for at fjerne virksomhedens CO2-aftryk. Det skal blandt andet ske via med grøn elektricitet, virksomhedssamarbejder og solenergi.
Smykkefirmaet Pandora har netop meldt ud, at virksomheden har besluttet sig for at blive CO2-neutral i hele værdikæden. Det skal manifesteres ved tilslutte sig Science Based Targets-initiativet (SBTI).
Læs også: Lidl vil være CO2-neutral i 2020
Det betyder, at Pandora vil offentliggøre deres plan for, hvordan de vil nedsætte virksomhedens CO2-udledning i overensstemmelse med Paris-aftalen før udgangen af næste år.
Det gælder også for de mere end 90 procent af Pandoras samlede drivhusgasudledninger, der kommer fra dele af værdikæden, som virksomheden ikke har direkte kontrol over. Det er råmaterialer, fremstilling af smykkedele, emballage, franchisebutikker og transport. I løbet af 2020 vil Pandora komme i dybden med at forstå, deres leverandørers klimaaftryk og samarbejde med dem om at finde de rigtige reduktionsløsninger.
”At adressere klimaproblemer er en af de største udfordringer, verden står overfor, og som en stor, international virksomhed er vi forpligtede til at deltage i de nødvendige løsninger. Ansvarlige måder at styre virksomheden på, såsom genbrug af materialer og affald, har altid været en del af Pandoras måde at operere på, og nu har vi forpligtet os til ambitiøse målsætninger for at reducere vores CO2-udledning, og for at hjælpe med at få bæredygtighed på dagsordenen i smykkeindustrien”, siger Alexander Lacik, administrerende direktør i Pandora.
To målepunkter
Pandora har desuden sat to konkrete mål på vej mod CO2-neutralitet.
Fra og med 2020 vil virksomheden udelukkende gøre brug af elektricitet fra vedvarende kilder på sine to fabrikker i Thailand. Og i 2025 skal Pandoras egen drift være CO2-neutral. Det vil sige udledningen fra fabrikker, butikker, distributionscentre og kontorer.
Produktionsfaciliteternes udledning udgør i øjeblikket 52 procent af udledningerne fra driften. I år vil Pandora begynde at gøre brug af vedvarende elektricitet fra thailandske leverandører af solenergi gennem vedvarende energi-certifikater. På længere sigt vil virksomheden øge deres egen produktion af solenergi, der i øjeblikket dækker tre procent af produktionsfaciliteternes brug af elektricitet.
Læs også: Ny skovfond skal bringe Danmark tættere på CO2-neutralitet
De sidste og uundgåelige udledninger – der er estimeret til at udgøre under fem procent af den samlede udledning fra virksomheden – vil Pandora kompensere for.
- SMF
Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.
Deltag i debatten
Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.
Supply chain

Hvad kaffegrums dog kan bruges til!
Har du set mine veganske sneakers af kaffegrums? Det spørgsmål kan man faktisk stille nu pga. to dele innovation og en del gode alliancer.
Kommunikation

Aarhusiansk Kvickly bliver til klimalaboratorium
Coop har udvalgt en Kvickly i Aarhus som testlaboratorium for klimavarer og klimatiltag.
Menneskerettigheder

Bedre praksis ved minedrift eller langsommere grøn omstilling
Den grønne omstilling kan blive sat ned i tempo, hvis ikke virksomheder inden for minedrift ændrer praksis på miljø- og menneskerettigheder.
Samfund

Ny kortlægning: Over halvdelen af de videregående uddannelser giver nu kompetencer inden for grøn omstilling
For første gang er det kortlagt, hvilke videregående uddannelser som giver kompetencer med relevans for den grønne omstilling. Tallene viser, at 65 procent af landets videregående uddannelsesudbud nu arbejder aktivt med grøn omstilling i uddannelsen.
Klima, miljø og energi

Nyt projekt skal vise vej mod Power-to-X i hovedstadsområdet
Region Hovedstaden er gået sammen med Aalborg Universitet og tænketanken Grøn Energi om at få kortlagt muligheder og grundlag for at placere et eller flere Power-to-X anlæg i hovedstadsområdet – og udnytte overskudsvarmen til fjernvarme.
Samfund

Gode takter i grønne investeringer på statens vegne
Udsigten fra Danmarks Grønne Investeringsfond er god: 2021 bød på rekordhøj aktivitet og CO2-reduktion i deres investeringer.