26.11.2020  |  Strategi & ledelse

Pensionsselskabet ATP lægger en kontroversiel strategi for dagen

Mindre grønne investeringer lyder måske ikke umiddelbart som en oplagt strategi, men for pensionsselskabet ATP er der en mening med galskaben.

Pensionsselskabet ATP vil fremadrettet investere i forsyningsselskaber, der arbejder med klimatilpasning, men som stadig har lang vej igen.

Det skriver Finans. 

Data viser nemlig, at det vil have størst effekt på klimaet, hvis ATP investerer i selskaber, der er i en intens bevægelse mod en klimamæssigt mere bæredygtig forretningsmodel – men hvor målene er langt fra indfriede.

”Hvis vi gerne ville se grønnere ud, så skulle vi helt droppe forsyningsselskaberne eller kun gå efter dem, som allerede er meget grønne. Det ville ændre vores klimaaftryk med et pennestrøg, men det ville bare ikke forandre ret meget på den globale udledning. Vi mener, at vi kan gøre mere med en anden tilgang. Fremtidens vindere kan godt være sorte i dag,« siger Christian Kjær, chef for likvide markeder i ATP.

Læs også: Det virker lovende at placere sine pensionsopsparing bæredygtigt

ATP accepterer at deres portefølje bliver mindre grøn end tidligere, men sætter dog grænsen ved selskaber, der benytter kul til mere end 50 procent af forretningen. De vil heller ikke investere i selskaber, der er ved at opføre nye kulkraftværker. De forsyningsselskaber som ATP har i kikkerten skal altså have et ønske og en vilje til at bevæge sig i en grønnere retning.

Laurent Babikian, direktør for kapitalmarkeder i Carbon Disclosure Project ser tiltaget som kontroversielt men er enig i at det sandsynligvis er en udmærket strategi for at rykke mest muligt på klimaagendaen.

”Det er sådan noget, som måske kan være med til at flytte markedet. Så det er klogt at investere i dem, men det stiller også krav til investoren, som må indgå i et stærkt engagement med virksomhedsledelsen for at få dem til at tilpasse deres forretning”, udtaler Laurent Babikian.

- MTN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere