20.01.2015  |  Strategi & ledelse

Pilotprojekter om fremtidens bæredygtige skolebyggeri

Green Building Council Denmark er i øjeblikket på udkig efter skoler og institutioner, der vil deltage i de første pilotprojekter om bæredygtighedscertificering af undervisnings- og børneinstitutioner.

Den danske certificeringsvirksomhed Green Building Council står netop foran udviklingen af en dansk bæredygtighedscertificering rettet mod undervisnings- og dagsinstitutioner.

Green Building Council Denmark er i den forbindelse på udkig efter kommuner, der ønsker at få bæredygtighedscertificeret et bygge- eller renoveringsprojekt, og som er interesserede i at deltage i pilotfasen i udviklingen af den nye danske standard.

Læs også: Certificering for bæredygtigt byggeri på trapperne

”Ved at deltage i pilotfasen opnår man helt basalt en rabat på certificeringen svarende til en besparelse på 20 procent, men man får også mulighed for at påvirke processen og deltage i det grundlæggende vidensarbejde med at fastlægge de nye krav”, siger Mette Qvist, direktør i Green Building Council Denmark, i en pressemeddelelse.

Gennem pilotfasen holdes en række workshops, hvor deltagerne kan udveksle erfaringer og få styr på, hvordan reglerne skal tolkes og anvendes i praksis. 

Frederiksberg med på pilotvognen
Frederiksberg er en af de kommuner, der allerede har valgt at være med i pilotfasen, og her er forventningerne til deltagelsen høje.

”For det første kan vi nu vise, at vi gør noget ved bæredygtighed. Der er ikke den kommune, byggevirksomhed eller rådgiver, der ikke siger, at de er bæredygtige på en eller anden måde. Men det, at man poster nogle penge og noget tid og energi i at få certificeret en bygning, viser, at man gør noget ved det. Desuden kan vi gøre bæredygtighed til noget, som vi kan måle og følge op på, og dermed få en bedre metodik og en bedre opfølgning”, siger Rasmus Brodersen, projektleder i Frederiksberg Kommune.

Læs også: Penge til kurser om bæredygtigt byggeri

Den nye certificering bygger på standarder og krav fra Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen (DGNB) – tyske bæredygtighedsnormer, som også anvendes af Green Building Council Denmark.

-KLZ

Mere fra Katrine

Katrine Zachariassen

Journalistisk medarbejder

Uddannelse: Kandidat i dansk og kommunikation ved Roskilde Universitet 2013-2016.Bachelor i dansk og kommunikation ved Roskilde Universitet 2010-2013.

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere