12.05.2022 | Strategi & ledelse
Podcast: Bæredygtighed er en kæmpe ledelsesopgave
Indhold fra partner Hvad er dette?
Ledere som vil forstå, hvordan de skal gribe bæredygtighed an, kan med stor fordel lytte til denne episode. Her gennemgår vi alle de udfordringer og mulige løsninger, som ledelsen står overfor, hvis de vil være en ”Klimaklar virksomhed”.
”Klimaklar virksomhed” er titlen på en bog, som dagens gæst, Anders Nolting Magelund, Klimapolitisk Chefkonsulent i Ledernes Hovedorganisation, har skrevet sammen med Anna Fenger.
Anders er gæst hos Steffen Max Høgh, som i denne sæson af podcasten Bæredygtig Business ser på, hvordan de forskellige kerneområder i en virksomhed bidrager til den bæredygtige omstilling, og sammen gennemgår de den store opgave, ledere har med at forene vækst og bæredygtighed.
Men bæredygtig ledelse er en svær og kompleks disciplin. Udfordringerne er mange – f.eks. at lederne formentlig blev uddannet for mange år siden, hvor man ikke talte om bæredygtighed, og at de unge mennesker, der ved en masse om bæredygtighed, ikke er blevet ledere endnu.
Ifølge Anders Nolting Magelund er bæredygtig ledelse en vilje til:
- At kigge på de tre bundlinjer (menneske, natur og økonomi) og gøre dem til hinandens forudsætninger
- At være indstillet på økonomiske knaster og at det måske kræver organisationsændring og en helt ny måde at forstå virksomhedens produkt på
- At ville give mere tilbage til samfundet end man tager
Hvordan gør man det?
Der er masser af redskaber, ledere kan læne sig op af, for eksempel ESG-regnskaber. (Environment, Social, Governance). Og så gælder det om at kvantificere virksomhedens bæredygtighedsindsatser med rapportering og data, som er fuldstændig afgørende for, at man kan arbejde systematisk med bæredygtighed.
Udover redskaber og data, nævner Anders Nolting Magelund vigtigheden af at indgå partnerskaber for at løse den dybt komplekse og forbundne problemstilling som bæredygtighed er. Og så taler han om begrebet følgeskab, hvilket vil sige, at du som leder kan få andre med på din mission.
Til slut i episoden kommer vi ind på langsigtet tænkning, som handler om at kunne se hvor samfundet er på vej hen og forstå den store samfundsudvikling, der er i gang, og taler om alle de andre dilemmaer, der er forbundet med at lede en bæredygtig virksomhed.
Strategi & ledelse

Podcast: Bæredygtighed i GRUNDFOS med Janda Campos
Hvad er bæredygtighed? For Janda Campos, Head of Group Sustainability i GRUNDFOS, er det at "opføre sig ordentligt og tænke over konsekvenserne af sine handlinger”. Hør hvordan hun arbejder med at få det udmøntet i tanke og handling hos medarbejderne.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Podcast: Bliv klogere på virksomhedens affaldssortering
Nye regler fra EU betyder, at danske virksomheder skal til at sortere deres ”husstandslignende affald” i 10 fraktioner. Bliv klogere på hvad det kommer til at betyde for virksomheden, samt på affald, sortering og genanvendelse generelt.
Indhold fra partner
Samfund

Podcast: Bæredygtige Hospitaler med Maria Gaden
Før talte man ikke så meget om bæredygtighed i det danske sundhedsvæsen, selvom det sætter et betydeligt klima- og miljøaftryk. Men nu er Center for Bæredygtige Hospitaler på en vigtig mission, for at omstille sundhedsvæsenet til en bæredygtig business.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Podcast: Affaldsfri jul med Gittemarie Johansen
Julen er over os lige om lidt, og her i sidste øjeblik kan du få en masse gode tips til både den bæredygtige og affaldsfri jul, men også når du handler, vasker tøj og laver mad. Steffen Max Høgh er gået i maskinrummet med Gittemarie Johansen.
Indhold fra partner
Strategi & ledelse

Podcast: Nykredit og fremtidens bæredygtige bankforretning
Ny EU-lovgivning er på vej – også til bankerne. Koncerndirektør i Nykredit, Tonny Thierry Andersen, mener, at de næste 10 år vil indebære den største forandring, finanssektoren har set i mange årtier. Trods det hilser han lovgivningen velkommen.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Podcast: Biodiversitet - mere sexet og lige så vigtigt som klima
Habitats arbejder for at få biodiversitet integreret i alle lag af det moderne samfund og vil give blomster og insekter plads både på matriklen og i mindsettet hos danske virksomheder og deres medarbejdere. Og det er nødvendigt pga. nye EU-krav.
Indhold fra partner