12.05.2022  |  Strategi & ledelse

Podcast: Bæredygtighed er en kæmpe ledelsesopgave

Indhold fra partner Hvad er dette?

Ledere som vil forstå, hvordan de skal gribe bæredygtighed an, kan med stor fordel lytte til denne episode. Her gennemgår vi alle de udfordringer og mulige løsninger, som ledelsen står overfor, hvis de vil være en ”Klimaklar virksomhed”.

”Klimaklar virksomhed” er titlen på en bog, som dagens gæst, Anders Nolting Magelund, Klimapolitisk Chefkonsulent i Ledernes Hovedorganisation, har skrevet sammen med Anna Fenger.

Anders er gæst hos Steffen Max Høgh, som i denne sæson af podcasten Bæredygtig Business ser på, hvordan de forskellige kerneområder i en virksomhed bidrager til den bæredygtige omstilling, og sammen gennemgår de den store opgave, ledere har med at forene vækst og bæredygtighed.

Men bæredygtig ledelse er en svær og kompleks disciplin. Udfordringerne er mange – f.eks. at lederne formentlig blev uddannet for mange år siden, hvor man ikke talte om bæredygtighed, og at de unge mennesker, der ved en masse om bæredygtighed, ikke er blevet ledere endnu.

Ifølge Anders Nolting Magelund er bæredygtig ledelse en vilje til:

  1. At kigge på de tre bundlinjer (menneske, natur og økonomi) og gøre dem til hinandens forudsætninger
  2. At være indstillet på økonomiske knaster og at det måske kræver organisationsændring og en helt ny måde at forstå virksomhedens produkt på
  3. At ville give mere tilbage til samfundet end man tager

Hvordan gør man det?

Der er masser af redskaber, ledere kan læne sig op af, for eksempel ESG-regnskaber. (Environment, Social, Governance). Og så gælder det om at kvantificere virksomhedens bæredygtighedsindsatser med rapportering og data, som er fuldstændig afgørende for, at man kan arbejde systematisk med bæredygtighed.

Udover redskaber og data, nævner Anders Nolting Magelund vigtigheden af at indgå partnerskaber for at løse den dybt komplekse og forbundne problemstilling som bæredygtighed er. Og så taler han om begrebet følgeskab, hvilket vil sige, at du som leder kan få andre med på din mission.

Til slut i episoden kommer vi ind på langsigtet tænkning, som handler om at kunne se hvor samfundet er på vej hen og forstå den store samfundsudvikling, der er i gang, og taler om alle de andre dilemmaer, der er forbundet med at lede en bæredygtig virksomhed.

Lyt til podcasten her

Mere fra SustainBusiness

SustainBusiness

https://sustainbusiness.dk/

Vi har fokus på at skabe reel forandring I SustainBusiness lægger vi idealismen på hylden og hjælper virksomheder med at tjene penge på at tage et socialt og miljømæssigt ansvar. Vi mener nemlig, at den grønne agenda kun kan lykkes, når virksomhederne formår at omsætte deres strategi til konkret handling til gavn for kunder, me…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere