08.04.2020 | Klima, miljø og energi
Podcast: Etik og bæredygtighed
Indhold fra partner Hvad er dette?
Skal topledere læse Aristoteles og Platon for at forstå etik? Er det en svær og uoverskuelig størrelse at implementere? Og hvad får virksomheder egentlig ud af at arbejde med etik? Bliv klogere på etik, topledelse og bæredygtighed i denne podcast.
Steffen Max Høgh dykker sammen med Christina Busk og Morten Rønde Rasmussen fra konsulenthuset Etikos ned i etikken og etiske dilemmaer lige nu under Coronakrisen og sætter fokus på, hvordan en etisk strategi kan udmønte sig til noget konkret og hvordan det såkaldte ”etiske stillads” forankres i en organisation. Og ikke mindst – hvorfor det er vigtigt.
Du behøver ikke læse de gamle, græske filosoffer for at forstå etik - men du må gerne. Og etik er hverken svært eller uoverskueligt at implementere, for langt de fleste virksomheder er allerede i gang med et få etikken og FNs verdensmål ind i virksomhedens DNA. De ved det bare ikke.
Der er en god grund til at FN’s 17 Verdensmål er en udmærket referenceramme for at tale etik med private virksomheder. Verdensmålene indeholder nemlig en såkaldt ”etisk grundessens" - altså en klar og tydelig grundholdning til, hvordan vi mennesker bør opføre os.
Men hvorfor skal virksomheder overhovedet fokusere på etik? I podcasten giver vi eksempler på virksomheder som glemte etikken, hvilket kan få fatale konsekvenser. Og ved at arbejde med etik får virksomheder en velfunderet og grundfæstet holdningstilgang til både de beslutninger, de skal træffe, og den måde de driver deres virksomhed på.
Til slut diskuterer Steffen Max Høgh med de to gæster, om der kommer en ”new normal” efter Coronakrisen hvor etikken får større fokus? Kommer vi til at få en ny form for kapitalisme - såkaldt "stakeholder-kapitalisme", hvilket vil sige, at vi må genopfinde kapitalismen, så den i højere grad tager højde for etik, mennesker og miljø?
Klima, miljø og energi

Podcast: ”Målbar” og fremtidens klimaudledning
Både forhandlere, brands og producenter er nødt til aktivt at forholde sig til, hvad der er i de produkter, de fremstiller, sælger, køber eller markedsfører. Fordi produkters klimaudledning er blevet et vigtigt konkurrenceparameter.
Indhold fra partner
Samfund

Bæredygtige investeringer med DoLand
Den ”almindelige” dansker og især den kvindelige del af befolkningen, skal have mulighed for at investere deres penge bæredygtigt. Det vil start-up virksomheden DoLand gerne hjælpe med, og noget tyder på, at strategien virker. Læs mere her.
Indhold fra partner
Strategi & ledelse

Podcast: SDG Business Booster
Kan små og mellemstore virksomheder lære af store virksomheders erfaringer med bæredygtighed? Ja, i den grad. Det viser projektet ”SDG Business Booster”, som du kan høre mere om her, hvor Steffen Max Høgh interviewer nogle af hovedaktørerne i projektet.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Podcast: Bæredygtig Business med FLSmidth
"Vi har ikke tid til at fravælge de små forbedringer på bæredygtighedsområdet, mens vi venter på de store spring”, siger dagens gæst Fleming Voetmann fra FLSmidth, hvis to fokusområder er cement og minedrift. Læs mere i artiklen og lyt til podcasten.
Indhold fra partner
Strategi & ledelse

Podcast: Influencer Marketing med Louise Bonfils Høck
Virker Influencer Marketing? Ja, siger Louise Bonfils Høck, som har skrevet en bog om emnet. Hun fortæller, at Influencers har stor magt, og brugt strategisk kan de bringe virksomhedernes grønne budskaber ud til rigtig mange mennesker.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Podcast: Bæredygtig Business til Spireprisen 2020
Dagens podcast er en særudgave af Bæredygtig Business, hvor Steffen Max Høgh taler med de tre virksomheder, der er nomineret til Spireprisen 2020. Spireprisen uddeles for femte år i træk til Årskonferencen for klimaindsatsen i Aarhus Kommune.
Indhold fra partner