08.04.2020  |  Klima, miljø og energi

Podcast: Etik og bæredygtighed

Indhold fra partner Hvad er dette?

Skal topledere læse Aristoteles og Platon for at forstå etik? Er det en svær og uoverskuelig størrelse at implementere? Og hvad får virksomheder egentlig ud af at arbejde med etik? Bliv klogere på etik, topledelse og bæredygtighed i denne podcast.

Steffen Max Høgh dykker sammen med Christina Busk og Morten Rønde Rasmussen fra konsulenthuset Etikos ned i etikken og etiske dilemmaer lige nu under Coronakrisen og sætter fokus på, hvordan en etisk strategi kan udmønte sig til noget konkret og hvordan det såkaldte ”etiske stillads” forankres i en organisation. Og ikke mindst – hvorfor det er vigtigt.

Du behøver ikke læse de gamle, græske filosoffer for at forstå etik - men du må gerne. Og etik er hverken svært eller uoverskueligt at implementere, for langt de fleste virksomheder er allerede i gang med et få etikken og FNs verdensmål ind i virksomhedens DNA. De ved det bare ikke.

Der er en god grund til at FN’s 17 Verdensmål er en udmærket referenceramme for at tale etik med private virksomheder. Verdensmålene indeholder nemlig en såkaldt ”etisk grundessens"  - altså en klar og tydelig grundholdning til, hvordan vi mennesker bør opføre os.

Men hvorfor skal virksomheder overhovedet fokusere på etik? I podcasten giver vi eksempler på virksomheder som glemte etikken, hvilket kan få fatale konsekvenser. Og ved at arbejde med etik får virksomheder en velfunderet og grundfæstet holdningstilgang til både de beslutninger, de skal træffe, og den måde de driver deres virksomhed på.

Til slut diskuterer Steffen Max Høgh med de to gæster, om der kommer en ”new normal” efter Coronakrisen hvor etikken får større fokus? Kommer vi til at få en ny form for kapitalisme - såkaldt "stakeholder-kapitalisme", hvilket vil sige, at vi må genopfinde kapitalismen, så den i højere grad tager højde for etik, mennesker og miljø?

Lyt til podcasten her

Mere fra HOLMRIS B8 Circular

HOLMRIS B8 Circular

www.holmrisb8online.dk

 Circular er en del af HOLMRIS B8, som er Danmarks største forhandler af erhvervsmøbler. Vi varetager kundernes brugte møbler og vores kerneservice er bæredygtig bortskaffelse.I HOLMRIS B8 Circular har vi specialiseret os i at genanvende brugte kvalitets kontormøbler på en bæredygtig måde. Forretningens fundament er bygget på en cirkulær økonomisk tankegang - hvilket betyder, at vi behandler…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere