08.03.2022  |  Strategi & ledelse

Podcast: HR og bæredygtighed i Ørsted

Indhold fra partner Hvad er dette?

I sjette sæson af podcasten Bæredygtig Business vil vært Steffen Max Høgh afdække, hvordan de forskellige kerneområder i en virksomhed bidrager til den bæredygtige omstilling.

Et af områderne er HR, og Steffen er i dag på besøg hos Chief Human Ressource Officer i Ørsted, Henriette Fenger Ellekrog for at høre, hvordan de arbejder med blandt andet Purpose.

Ørsteds strategi er at skabe en verden, der kører udelukkende på grøn energi, og HR skal bidrage til at realisere denne strategi, fortæller Henriette Fenger Ellekrog. Hun mener, at virksomheden skal være katalysator for forandring, både i verden og hos medarbejderne.

-Vores rolle er at engagere og inspirere medarbejderne til at tage deres del af den brede agenda på bæredygtighed, siger hun.

Bæredygtighed skal således gennemsyre alt hvad virksomheden gør, og det er vigtigt som virksomhed at tage ansvar på alle områder – for eksempel på inklusion og madspild. For Ørsted vil gerne blive opfattet som en ”ordentlig virksomhed” både af kunder, leverandører og medarbejdere.

Når snakken falder på Purpose fortæller Henriette Fenger Ellekrog, at Ørsted ikke ser det som en skrivebordsøvelse og nogle ord på et stykke papir, som skal kommunikeres til medarbejderne som et marketingtiltag. Ørsteds Purpose skal praktiseres – og det bliver det! Medarbejderne taler meget om, hvordan det er at arbejde i en virksomhed som Ørsted og de tænker over, hvad netop deres bidrag er.

Hør mere om hvordan Henriette Fenger Ellekrog og Ørsted arbejder med opkvalificering og efteruddannelse af medarbejderne, så de forstår kompleksiteten i bæredygtighedsagendaen. Du kan lytte til podcasten her

I de kommende episoder kigger Bæredygtig Business på alle de kerneområder i en virksomhed, som har stor betydning for virksomhedens grønne omstilling. Udover HR er det Facility Management, Finans, Ledelse, Kommunikation & Marketing, Sustainability og Salg.

Mere fra HOLMRIS B8 Circular

HOLMRIS B8 Circular

www.holmrisb8online.dk

 Circular er en del af HOLMRIS B8, som er Danmarks største forhandler af erhvervsmøbler. Vi varetager kundernes brugte møbler og vores kerneservice er bæredygtig bortskaffelse.I HOLMRIS B8 Circular har vi specialiseret os i at genanvende brugte kvalitets kontormøbler på en bæredygtig måde. Forretningens fundament er bygget på en cirkulær økonomisk tankegang - hvilket betyder, at vi behandler…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere