Podcast: Ramaskrig da Northside blev kødfri
Er der noget, der kan få folk helt op i det røde felt er det, hvis man tager kødet fra dem. Dele af publikum reagerede kraftigt på Northside Festivals beslutning om at blive kødfri i 2022. Men blev de væk? Smuglede de kød ind? Lyt med og bliv klogere.
Northside er altid gået foran, når det gælder den bæredygtige omstilling, og festivalen har taget nogle beslutninger på vegne af både publikum og leverandører – for klimaets skyld. Blandt andet om økologi, da festivalen stillede krav til madleverandørerne og udviklede ”Tuborg Rå” i samarbejde med ølproducenten. Men de er også gået foran, når det gælder affaldssortering og genbrug af krus til drikkevarer
I 2022 blev Northside så 100% kødfri, hvilket ikke gik ubemærket hen. Kødspiserne har raset, råbt og brokket sig, men Martin Thim, Sustainability Manager i Down The Drain Group, som har Northside og Tinderbox festivalerne, tager det helt roligt. Han fortæller i podcasten, at Northside har taget et bevidst valg, fordi de er klar over, at vi danskere ikke kommer til at spise så meget kød i fremtiden, som vi gør nu.
Første del af podcasten Bæredygtig Business, hvor Martin Thim er gæst, handler om overvejelserne, som Northside havde, inden de besluttede sig for at kødet på festivalen skulle være historie. Og i sidste del kan du så høre, hvordan det gik, efter det første år som kødfri festival. Ifølge Martin Thim var det en kæmpe succes, trods dønninger og et forsøg på en pressehetz med usande historier om, at Northside ikke kunne få solgt billetter, fordi de var gået kødfri.
Desuden taler vi om Martins nye bog ”The World Coup”, som handler om, hvordan vi mennesker har kuppet verden. Og hvis vi virkelig skal ændre på noget, skal vi ændre os både socialt og kulturelt. En bog han selv kalder et ”pessimistisk, håbefuldt manifest”.