01.08.2012  |  Strategi & ledelse

Q & A - Vugge til vugge

Her kan du læse tre hurtige spørgsmål og svar om forbrugstankegangen vugge til vugge.

Hvad er vugge til vugge?
Vugge til vugge er et forbrugssystem, der ikke tænker produktion og forbrug som en lineær proces, hvor produkter fremstilles, bruges og smides væk. Derimod er det et system, hvor man i produktionen anvender materialer og komponenter, der kan genanvendes i fremstilling af nyt efter produktets levetid.

Hvad er målet med vugge til vugge?
Inspireret af naturens skiftende årstider og genanvendelsen af næringsstoffer fra en sæson til den næste er målet for produkter og bygninger at deres materialer skal kunne genanvendes teknologisk, biologisk eller begge dele.  På den måde skal affald som vi forstår det i dag reduceres eller helt undgås.

Hvor skal man starte?
Et sted at starte på vejen mod en vugge til vugge-produktion er at bestemme sig for, om produktet man fremstiller skal indgå i det biologiske eller teknologiske kredsløb. Her skal man finde ud af, om de anvendte materialer skal kunne komposteres til næringsstoffer for nye materialer, eller om produktets dele skal kunne genanvendes ved eksempelvis omsmeltning af metal og plastik.

Kilde: http://www.vuggetilvugge.dk

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere