18.05.2022  |  Klima, miljø og energi

Råd: Alle virksomheder bør lave klimaregnskaber

Rådet for Samfundsansvar og Verdensmål har netop offentliggjort syv råd, der blandt andet opfordrer alle virksomheder til at opgøre og rapportere klimaaftryk. Kravet vil alligevel komme fra andre aktører, mener formand for FSR.

Alle danske virksomheder skal opgøre klimaaftryk, have mere rådgivning i rapportering af bæredygtighedsaktiviteter i forretningen og så skal staten bidrage med digitale løsninger til formålet.

Sådan lyder nogle af anbefalingerne fra det regeringsnedsatte Rådet for Samfundsansvar og Verdensmål, som en række organisationer, virksomheder og fagbevægelsen er med i.

Det skriver Børsen.

Læs også: Danmark skal opjustere klimamål, hvis 2030 målsætningen skal lykkes, viser ny beregning

Rådet syv anbefalinger:

• Bedre vejledning og rådgivning for at styrke SMV’ernes viden om nye bæredygtighedskrav
• De rette kompetencer til en grøn, bæredygtig og socialt ansvarlig omstilling
• Større fokus på virksomhedernes due diligence og ansvar i værdikæden
• Information om ESG- og bæredygtighedsrapportering
• Værktøjer til opgørelse og rapportering af bæredygtighedsdata
• Digitale løsninger til deling af bæredygtighedsdata
• Alle danske virksomheder anbefales at opgøre deres klimaaftryk for scope 1 og scope 2 samt påbegynde arbejdet med at opgøre for scope 3 i takt med udvikling i tilgængelige værktøjer og vejledninger i alle tre scopes.

Rådet har i alt offentliggjort syv råd, hvoraf flere handler om, at store som små virksomheder skal have bedre vejledning i viden om bæredygtighedskrav, grøn omstilling og ansvar i værdikæden.

Derudover bør virksomhederne rapportere om klimabelastningen i scope 1, 2 – og 3 på sigt.

Rapporteringsanbefalingen skal ses som en hjælp til at virksomhederne kan komme kundernes og forretningspartnernes krav i forkøbet, mener Birgitte Mogensen, der er formand for danske revisorers udvalg for samfundsansvar og bæredygtighed (FSR).

”Én ting er, hvad virksomheder kan møde i deres kundekreds, men noget andet er, hvad de møder fra deres finansielle samarbejdspartnere. Der er ingen tvivl om, at virksomheder i de kommende år vil møde krav om rapportering og om at leve op til deres mål mange steder fra”, siger hun til Børsen.

Læs også: Ny teknologi kan nedbringe CO2-udledning fra cementproduktion med 50 procent

Hun fortæller derudover til Børsen, at det er usikkert, hvordan man fra politisk side vil igangsætte kravet om rapporteringen – og hvem det kommer til at omfatte.

Selv har erhvervsminister Simon Kollerup (S) tidligere afvist, at han ikke vil gå hurtigere med udviklingen af rapporteringskravet, end man gør i EU.

Erhvervsministeren fik rådets syv anbefalinger i går og skriver i en mail til Børsen, at han ikke ønsker at svare på spørgsmålet om, hvorvidt anbefalingerne ændrer den holdning og i hvor høj grad, han vil følge de syv råd.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere