19.12.2021  |  Supply chain

Reduktionsmål i regeringens grønne indkøbsstrategi lader vente på sig

Det ser ikke ud til, at regeringen når at præsentere en konkret målsætning for, hvordan den vil nedsætte CO2-udledningen fra den offentlige sektors indkøb. Deadlinen skubbes i stedet til en ukendt dato næste år.

2021 blev ikke året, hvor regeringen kunne levere et central udspil vedrørende dens strategi for grønne, offentlige indkøb. Det skriver Altinget.dk.

Udspillet skulle omhandle et bindende reduktionsmål, som skulle sikre en mærkbar nedsættelse af regeringens CO2-udledning. Det specifikke tal skulle offentliggøres ved udgangen af i år, men det ser ikke ud til at se. Det skriver Finansministeriets Økonomistyrelse i en mail til Altinget.

Læs også: Regeringens handlingsplan er snarere en opsummering end en decideret strategi

Den nye dato for offentliggørelse af strategien er endnu ikke fastlagt, oplyses det.

Det er da også en kompliceret affære at skulle redegøre for det offentlige indkøbs samlede CO2-udledning, der dækker alt fra kantinemad til varme i landets radiatorer på rådhuse, skoler og hospitaler.

Samlet set vurderer Finansministeriet at det offentlige indkøb udspiller omkring 12 millioner ton CO2 årligt. Halvdelen af det består af udledning fra den kommunale sektor, hvor regionernes og statens udledninger ligger på 2,7 millioner ton og 3,4 millioner ton respektivt.

Læs også: Kun regeringen er imponeret af sin klimakøreplan

Selve fremgangsmåden for at mindske udslippet har regeringen ikke redegjort for, andet end at fortælle, at målet skal resultere i en ”markant” reduktion. Udover reduktionsmålet består strategien af 28 andre tiltag, herunder udspillet om kødfrie dage i landets offentlige kantiner, som hurtig blev taget af bordet, efter omfattende kritik.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere