19.12.2021 | Supply chain
Reduktionsmål i regeringens grønne indkøbsstrategi lader vente på sig
Det ser ikke ud til, at regeringen når at præsentere en konkret målsætning for, hvordan den vil nedsætte CO2-udledningen fra den offentlige sektors indkøb. Deadlinen skubbes i stedet til en ukendt dato næste år.
At finde hovede og hale i det offentlige indkøbs CO2-udledning viser sig som en udfordring, der udskyder regeringens plan om en konkret målsætning. Arkvfoto.
2021 blev ikke året, hvor regeringen kunne levere et central udspil vedrørende dens strategi for grønne, offentlige indkøb. Det skriver Altinget.dk.
Udspillet skulle omhandle et bindende reduktionsmål, som skulle sikre en mærkbar nedsættelse af regeringens CO2-udledning. Det specifikke tal skulle offentliggøres ved udgangen af i år, men det ser ikke ud til at se. Det skriver Finansministeriets Økonomistyrelse i en mail til Altinget.
Læs også: Regeringens handlingsplan er snarere en opsummering end en decideret strategi
Den nye dato for offentliggørelse af strategien er endnu ikke fastlagt, oplyses det.
Det er da også en kompliceret affære at skulle redegøre for det offentlige indkøbs samlede CO2-udledning, der dækker alt fra kantinemad til varme i landets radiatorer på rådhuse, skoler og hospitaler.
Samlet set vurderer Finansministeriet at det offentlige indkøb udspiller omkring 12 millioner ton CO2 årligt. Halvdelen af det består af udledning fra den kommunale sektor, hvor regionernes og statens udledninger ligger på 2,7 millioner ton og 3,4 millioner ton respektivt.
Læs også: Kun regeringen er imponeret af sin klimakøreplan
Selve fremgangsmåden for at mindske udslippet har regeringen ikke redegjort for, andet end at fortælle, at målet skal resultere i en ”markant” reduktion. Udover reduktionsmålet består strategien af 28 andre tiltag, herunder udspillet om kødfrie dage i landets offentlige kantiner, som hurtig blev taget af bordet, efter omfattende kritik.
- HCL
Supply chain

Knaphed på sand, sten og grus: Københavns betonaffald skal sikre råstoffer til fremtidens byggeri
Et nyt samarbejde mellem betonproducenten Unicon og Norrecco, der behandler byggeaffald med henblik på genanvendelse, vil modvirke mangel på råstoffer ved at udnytte større dele af overskuds- og nedrivningsbeton i hovedstadsregionen.
Medarbejder

Jo yngre vi er, jo mere åbne er vi om vores løn
Mere end halvdelen af danskerne taler om deres løn med kollegerne. Særligt de yngre generationer på arbejdsmarkedet er åbne om deres løn. Det viser en ny befolkningsundersøgelse fra IDA.
Klima, miljø og energi

Dansk FN-chef: Vi kan ikke genanvende os ud af klimakrisen
Inger Andersen, generaldirektør for FN's miljøprogram, advarer mod en stigende produktion af plastik.
Strategi & ledelse

Globalt værktøj skal hjælpe virksomheder med at opgøre deres aftryk på biodiversiteten
Taskforce on Naturerelated Financial Disclosures (TNFD) har netop lanceret et nyt rapporteringsværktøj, som virksomheder kan bruge til at opgøre deres aftryk på og afhængighed af naturen. Finans Danmark og UN Global Compact Network Denmark har stået i spidsen for en Nordisk konsultationsgruppe, som har bidraget til at udbrede kendskabet til det nye værktøj.
Samfund
Hårde tider for verdensmålene
FN-systemet presser nu på for at finde flere penge til indsatsen. De nordiske virksomheder mener selv, de halter bagud på handling.
Samfund

Rapport: Uinteresserede ministre er grund til manglende verdensmålsvurderinger i lovforslag
Næsten ingen lovforslag får påpeget negative konsekvenser for verdensmålene. Grunden findes hos uinteresserede politikere og embedsmænd.