23.12.2014  |  Strategi & ledelse

Regeringen giver virksomheder mulighed for at tilbagetage emballage

Indhold fra partner Hvad er dette?

Bæredygtigt Erhverv: Overvej om din virksomhed kan tage emballagen tilbage.

Nespresso er som hidtil eneste virksomhed i Danmark begyndt at tilbagetage egne produkter. Det skal nu ændres. Derfor giver miljøminister Kirsten Brosbøl nu danske virksomheder mulighed for at tilbagetage og genanvende egen emballage.

Ministeren ændrede i maj reglerne, så virksomhederne kunne tage egne produkter retur mhp genanvendelse. Nu ændrer hun affaldsreglerne, så virksomhederne også fremover kan tage emballage fra egne produkter retur og bruge materialerne igen og igen. Det betyder, at virksomheder som bl.a. IKEA kan tilbagetage egne produkter som fx en nedslidt reol retur og den emballage, som den nye reol er pakket ind i. Materialerne kan IKEA så bruge igen og igen til nye produkter og emballage.

Flere og flere virksomheder har vist interesse for regelændringen, så de kunne lancere egne takeback-ordninger. De nye systemer kan både spare virksomheden udgifter og ressourcer. IKEA bakker op om ministerens initiativ – og går selv i gang. Ifølge miljøchef Jonas Engberg er IKEA ”meget ambitiøse i forhold til at bruge flere genanvendte materialer og generelt gå mere i retning af en cirkulær økonomi, for det giver både miljømæssig og økonomisk rigtig god mening”.

De nye regler er indrettet, så virksomhederne skal leve op til de samme miljøkrav som kommunerne, hvis de vælger at tilbagetage egen emballage. Derfor skal virksomhederne anmelde ordningerne til Miljøstyrelsen, inden de begynder at tage emballage retur. Reglerne om tilbagetagning af produkter trådte i kraft i maj 2014, og de nye regler om emballage træder nu.

Kilde: Bæredygtigt Erhverv

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere