Rejsen til et bæredygtigt køkken
Gode intentioner skal tilknyttes konkrete handlinger og mål baseret på faglighed og viden. Derfor har vi lavet en bæredygtighedskalender, som skal sætte ekstra fart på rejsen mod et bæredygtigt køkken.
Vi har en ambition om at underbygge FN’s Verdensmål, og vi har identificeret, hvor vi kan gøre den største forskel. Med udgangspunkt i de udvalgte mål vil vi bygge videre på gode initiativer og vores erfaringer fra bl.a. Stop Food Waste Day. På den måde kan vi understøtte vores kolleger i driften med de rigtige redskaber, så vi får den bæredygtige adfærd til at gennemsyre hele Compass Group.
En god og spændende rejser kræver, at du har pakket kufferten med de rigtige ting, og vi glæder os til løbende at fylde de helt rigtige ting i vores kuffert. Vi skal bl.a. bruge vores mål og tiltag til en bæredygtig adfærd, guidelines til driften, tips og tricks til at reducere madspild og kommunikation til gæsterne.
Ny måned betyder nyt fokuspunkt
Hver gang vi vender et blad i vores bæredygtighedskalender og hilser en ny måned velkommen, er det samtidig også tid til at kigge på et nyt fokuspunkt, som vi skal arbejde med. For at inspirere og lære af hinanden undervejs, sætter vi en stafet i gang ude i driften. Med den skal vores kolleger dele internt, hvordan de har arbejdet med månedens fokuspunkt og sende stafetten videre til nye enheder i samarbejde med vores bæredygtighedsgruppe.
Vi glæder os til at få skudt rejsen i gang og skal bl.a. omkring følgende:
- Indkøb af de rigtige råvarer, som helst skal være danske, økologiske og i sæson
- Korrekt opbevaring af vores lækre råvarer, så vi undgår madspild og holder på smag og næring
- Mindre mængder kød og større mængder grøntsager og grønne proteiner
- Mindre mængder emballage og korrekt kildesortering
Læs mere om vores arbejde med bæredygtighed i køkkenerne her eller bliv klogere på Stop Food Waste Day her.