03.12.2018  |  Klima, miljø og energi

Rezycl gør det let at håndtere virksomhedsaffald

Indhold fra partner Hvad er dette?

Hos Rezycl.com i Brønderslev går de op i virksomheders affald – og de hjælper virksomheder til også at gøre det, til gavn for både miljø og regnskab.

Hos Rezycl.com i Brønderslev går de op i virksomheders affald – og de hjælper virksomheder til også at gøre det, til gavn for både miljø og regnskab. Mange virksomheder har styringssystemer, der hjælper med overblik over økonomi, lager og salg. Det er oplagt også have et online affaldsstyringssystem, der tager udgangspunkt i tanken om, at det skal være nemt for virksomheder at håndtere deres affald på den mest hensigtsmæssige måde i forhold til både miljø og økonomi.

Rezycl.com giver overblik
Hos Rezycl.com har de derfor udviklet et online styringssystem, hvor brugere kan håndtere deres affald. Gennem systemet kan man oprette lokationer for affald og beholdere til forskelligt affald, bestille afhentning til hver enkelt beholder, analysere affaldsmængder og udarbejde statistik om sit affald. Det lyder måske kompliceret, men systemet er simpelt, sparer tid og giver overblik, særligt hvis man som virksomhed mange affaldsproducerende lokationer. Systemet er bygget op så virksomhederne selv kan bruge det, oprette beholdere bestille tømninger når det passer dem og holde styr på mængder i de forskellige fraktioner.

Rezycl.com hjælper virksomheder til at blive mere bæredygtige – både ved at give dem overblik over det affald de producerer, men også fordi man i systemet kan lave målsætninger, i forhold til f.eks. genanvendelsesgrad. Hos Rezycl oplever de at muligheden for at skabe overblik kan give blod på tanden til at genanvende endnu mere. Det er allerede muligt gennem systemet at sende affald i udbud, så vognmænd kan give bud på det.

For at sikre at virksomhederne kommer godt i gang, tilbyder Rezycl.com en ’no cure-no pay’ screening af affaldssituationen i virksomheden. Den tager udgangspunkt i 12 måneders oversigt over virksomhedens affald, hvor Rezycl sammen med virksomheden får styr på, hvor der kan spares og optimeres. ”Netop screeningen sikrer at virksomheden får mest muligt ud af at bruge Rezycl” fortæller Rezycls direktør. ”Vi tager virksomhedens briller på, og hjælper dem med at sikre at deres affald bliver håndteret hensigtsmæssig. Vi transporterer ikke deres affald, men hjælper med, at det kommer det rigtige sted hen, på en måde, der er nemmest og billigst for dem”. Som en del af Rezycl kan virksomheder også få dokumentation på deres bæredygtighed gennem Rezycl Verified. I en tid, hvor der stilles større krav til virksomheders dokumentation af bæredygtighed, kan Rezycl give virksomheder mulighed for markedsføre, at de er bevidste omkring det aftryk de sætter.

Rezycl skaber samarbejder gennem NBE
Rezycl er med i Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling, fordi de kan spejle sig i netværkets formål. De oplever, at NBE har en dagsorden, hvor Rezycl virkelig kan bidrage. ”Når vi deltager i NBEs arrangementer møder vi ligesindede og har mulighed for at skabe netværk og relationer, hvilket vi som virksomhed oplever som meget værdifuldt” fortæller Rezycl. Det er blandt andet gennem NBE, at Rezycl.com, nu samarbejder med Aalborg Kongres & Kulturcenter, som de er stolte af at være grøn bæredygtighedspartner hos.

Netop det at skabe bæredygtige samarbejder, med henblik på bedre affaldshåndtering, er en del af Rezycls dna. Derfor engagerer de sig i en række forskellige projekter. Blandt projekterne er ”FlexSkrald”, som er et affaldshåndteringsprojekt i Aalborg, hvor der udvikles en model for affaldshåndtering i grønne detailbutikker. Projektet er bygget op omkring en socialøkonomisk virksomhed, der skal indsamle affaldet, og Rezycl.com bidrager med bestillings-app, dokumentationsværktøj, sparring og rådgivning på projektet.

Rezycl.com vil rykke på den cirkulære økonomi
Hos Rezycl.com har de en ny version af deres system i støbeskeen, der inkluderer muligheden for at håndtere affaldet cirkulært. Med tanke på at en virksomheds affald, kan være attraktive ressourcer i en anden virksomhed, vil Rezycl gøre det muligt at udbyde sit affald til andre virksomheder, i stedet for at bestille afhentning hos sin vognmand. Rezycl.com har en arbejdstitel på projektet, som er ’cirkulær symbiose platform’ og søger i den forbindelse virksomheder, der kunne have interesse i dette projekt. Der er allerede stor interesse og dialog fra en række frontrunnere indenfor cirkulær økonomi.

Mere fra Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling i NordDanmark

Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling i NordDanmark

www.nben.dk

Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark (NBE) har til formål at fremme og sikre arbejdet med bæredygtighed i erhvervslivet. Gennem en kombination af miljøforbedringer og erhvervsudvikling har virksomheder i Nordjylland mulighed for at for styrke deres konkurrenceevne. Virksomhederne får bl.a. gennemført en screening af deres virksomheds produktion og produkter samt mulighed…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere