ROCKWOOL får EU’s miljøpris i Danmark for bæredygtige produktionsprocesser
Mandag den 1. marts modtog ROCKWOOL EU’s Miljøpris 2020 i Danmark. Det skete, da IDA (Ingeniørforeningen i Danmark), udråbte ROCKWOOL som vinder i kategorien ”bæredygtige processer”.
Frank Larsen, adm. direktør i RW-NC, og Bjørn Andersen, der er direktør for Teknologi & Produktion i ROCKWOOL Group, modtog prisen på vegne af ROCKWOOL.
- På vores danske fabrikker har rejsen fra afprøvning af de første prototyper til implementering af den færdige teknologi været utrolig spændende. At vinde EU’s miljøpris i Danmark er både en stor anerkendelse af vores internationale udviklingsafdeling, men samtidig et stort, velfortjent skulderklap til de danske fabrikker, sagde Frank Larsen under prisoverrækkelsen og glædede sig over, at de nye smelteprocesser på basis af CO2-neutral biogas gør ROCKWOOL i stand til at gå på markedet med isoleringsprodukter med markant mindre klimaaftryk:
- Der er et stigende behov for bæredygtige byggevarer i Danmark og med den nye miljøvenlige smelteteknologi bidrager vi til at sikre energieffektive og bæredygtige bygninger. Vi er glade for at kunne yde vores bidrag til en mindre klimabelastning fra byggesektoren og dermed den grønne omstilling i Danmark, forklarede Frank Larsen.
Med til at løse fremtidens klimaproblemer
Formanden for den danske jury af EU's Miljøpris, Hanne Bach fra IDA Miljø, siger om valget af ROCKWOOL som prisvinder:
- Prisen for bæredygtige processer går til ROCKWOOL. De viser, hvordan vi kan bruge ingeniørkunst til at udvikle nye teknologier, der gør en forskel i løsningen af nogle af de klimaproblemer, vi står overfor i dag.”
Selve prisoverrækkelsen foregik virtuelt og havde over 85 deltagere fra hele landet. Det er ingeniørforeningen, IDA, der efter aftale med EU-Kommissionen og Miljø- og Fødevareministeriet forestår konkurrencen, og derfor deltog også miljøminister Lea Wermelin med en særlig videohilsen.
Dansk løsning med globalt potentiale
Bjørn Andersen, SVP Group Operations & Technology lagde i sin tale vægt på det globale potentiale – at den nye, fleksible smelteteknologi er udviklet og implementeret i Danmark og nu skal ud og vise sit værd globalt.
- Mere end 50 ingeniører her i Danmark har arbejdet for at udvikle vores patenterede teknologi. Der fandtes ikke færdige løsninger, som vi kunne købe os til, derfor har vi opfundet dem selv. I løbet af de kommende år planlægger vi også at konvertere andre af vores fabrikker, så de kan bruge den nye, fleksible smelteteknologi, hvor der er adgang til grønnere energikilder, forklarede Bjørn Andersen.
Som vinder af den danske konkurrence for bæredygtige processer, så går ROCKWOOL videre til den europæiske konkurrence, hvor vinderen skal findes i 2022.
Hvis du vil vide mere om EU's Miljøpris
Mere information findes her på EU’s web, og her på IDA’s web
Prisoverrækkelsen bliver gjort tilgængelig via video, som vi deler, så snart den er tilgængelig.
Denne artikel er del af et tema:
I fokus: bæredygtigt byggeri 2021
Mange nye tilbud og krav til at gøre bygninger og branchen mere bæredygtig vælder frem i form af certificeringer, bygningsreglementsændringer, materialer og cirkulære modeller. Vi ser på, hvor der kan sættes ind og hvem har gode løsninger?