02.07.2015  |  Supply chain

Rockwool vil donere stenuld til flygtninge

Rockwool og Folkekirkens Nødhjælp samarbejder om at donere stenuld til verdens flygtninge. For anvendelsesmulighederne er mange for det klassiske isolationsmateriale.

Rockwool donerer stenuld til det historisk høje antal af flygtninge rundt omkring i verdens brændpunkter. For ikke blot kan stenuld isolere – det har en række andre funktioner, der er meget brugbare for flygtninge. 

Læs også: Stadig flere CSR-partnerskaber mellem NGO’er og virksomheder

Derfor etablerer den store danske virksomhed et samarbejde med nødhjælpsorganisationen Folkekirkens Nødhjælp, om at donere stenuld til flygtningelejren Kakuma i det nordlige Kenya. Efterfølgende håber begge parter på at udbrede erfaringerne til Syrien, Libanon og Jordan, samt andre brændpunkter.

Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, peger på at stenuldet kan bruges til at holde plantemuld fugtigt, isolere mod nedbør fra skybrud, der er yderst kritisk i teltlejre, samt almindelig varmeisolering. Det er meget nødvendigt, da flygtninge sjældent er kort tid i lejre. 

”Vi ved, at rigtigt mange flygtninge lever i årevis i lejrene. Mange hele deres liv. I gennemsnit er en flygtning på flugt i syv år, og derfor er der brug for innovative løsninger, der kan gøre livet i lejrene bedre”, siger hun til Berlingske Tidende.

Læs også: Lise Kingo bliver ny direktør for UN Global Compact

Hos Rockwool-producenten er man da også klar over alle produktets brugbare egenskaber, men virksomheden har til gengæld brug for andres kompetencer i udviklingslandene.

”Vi har produceret stenuld siden 1909. Til gengæld har vi ikke tilstrækkelig viden om de forhold, der er i flygtningelejrene. Det har Folkekirkens Nødhjælp, og derfor kan vi sammen arbejde på løsninger til gavn for verdens flygtninge”, siger adm. direktør Thomas Kähler til Berlingske og forklarer, at det ikke blot handler om CSR.

”CSR-vinklen har været indgangen til partnerskabet med Folkekirkens Nødhjælp, men også rent forretningsmæssigt kan det blive interessant, hvis det lykkes”, siger han.

-JPN

Mere fra Joacim

Joacim Præst Nielsen

Redaktionsassistent

Uddannelse: Journalist ved Danmarks Medie- & Journalisthøjskole 2011-2015 og Institut Hautes Études de Communication Sociale i Bruxelles. Kandidatstuderende ved Center for Mellemøststudier, Syddansk Universitet. Udlært som journalist ved Udenrigsministeriets Presseenhed, Dagbladet Børsen. Fokusområder: Internationale relationer, EU, erhvervsjournalistik og virksomheder i hans arbejds- og studi…

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere