30.06.2014  |  Klima, miljø og energi

Roskilde Festival er et mekka for bæredygtige løsninger

Forskere og erhvervsfolk har indtaget festivalen for at teste konkrete løsninger inden for bæredygtighed.

Nordeuropas største musikfestival, der finder sted i denne uge, giver en unik mulighed for at studere og udvikle mulige løsninger på de bæredygtighedsudfordringer, som hele verden står overfor. Det skriver Mandag Morgen.

Læs også: Rockwool-telte har succes på Roskilde Festival

Derfor har festivalen blandt andet tiltrukket Per Østergaard Jacobsen, videnskabelig assistent på Institut for Produktion og Erhvervsøkonomi på CBS.

Ifølge CBS-forskeren er Roskilde Festival ideelt til at fortage forsøg med affaldssortering, bæredygtig madproduktion og miljøvenlige boligformer.

 ”Det gør det muligt at indbygge og afprøve bæredygtige løsninger fra start. Og løsninger, der ikke fungerer, kan nemt tilpasses eller skrottes i forhold til opbygningen af næste års festivalby”, siger Per Østergaard Jacobsen til Mandag Morgen.

Et levende laboratorium
Kernen i festivalens samarbejde med forskere og erhvervslivet er projektet ”Fra Rio til Roskilde”, som festivalledelsen og CBS tog initiativ til forrige år. I alt er 40-50 forskere og 150 erhvervsfolk i år taget til festival i bæredygtighedens navn.

Læs også: Roskilde Festival bliver laboratorium for bæredygtighed

Og spektret for initiativer er bredt: Rockwool bygger stenuldshytter, der kan genbruges, brug af lean skal mindske madspild og en generator, der kører på brugt fritureolie og er udviklet af DTU-studerende, lader festivalgæsternes smartphones op.

- JKK 

Mere fra Joe

Joe Kristian Kipp

  • CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere