23.12.2022  |  Klima, miljø og energi

Sammen vil ISS og Danish Crown sænke vandforbruget på slagterier og fabrikker

En ny femårig aftale mellem Danish Crown og ISS skal reducere vandforbruget markant på slagterigigantens fabrikker, ligesom de vil skrue op for gennemskuelighed og digitalisering til fordel for begge selskaber.

Effektiv og grundig rengøring er en hjørnesten for at sikre førsteklasses fødevaresikkerhed. Indtil videre har ISS sikret netop dette for Danish Crown, som gerne ser samarbejdet fortsætte.

Derfor indgår de to selskaber en ny femårig aftale, som omfatter opgaver for et trecifret millionbeløb årligt, hvori et vigtigt element er, at virksomhederne sammen skal se på, hvordan man kan reducere vandforbruget, når der gøres rent på Danish Crowns fabrikker i Danmark.

”Det er ikke nogen simpel opgave at reducere vandforbruget, for det skal ske uden på nogen måde at gamble med fødevaresikkerheden. Derfor kommer det til at ske løbende, og i takt med at nye teknologier kan tages i brug,” siger Lars Feldskou, der er koncernindkøbsdirektør i Danish Crown, i en pressemeddelelse.

En mulighed er at anvende andre vanddyser, der udleder langt færre kubikmeter vand i udførelsen af rengøringen. Samtidig optimeres måden at rengøre produktionsmaskinerne på, så der også bruges mindre vand uden at gå på kompromis med fødevaresikkerheden.

Læs også: To virksomheder satser på innovativ plastteknologi

Der vil også blive testet om vand kan opsamles og genbruges lokalt. Endelig vil der også være fokus på at bruge mindre kemi ved at bruge såkaldt ECA-vand, der består af magnetisme og salt. Rengøring står for omkring 25 procent af Danish Crowns vandforbrug. På koncernniveau er det målet at reducere vandforbruget med 40 procent inden 2030.

”Et lavere forbrug af varmt vand vil også have en positiv effekt på vores energiforbrug. Det er et lille, men vigtigt skridt på vejen mod at nå vores bæredygtighedsmål. Det er en kompliceret opgave, men i ISS har vi en stor medspiller, som er den helt rigtige partner for os," tilføjer Lars Feldskou.

I de kommende år vil ISS og Danish Crown også arbejde tættere sammen om transparens i forretningen, digitalisering og udvikling gennem brug af data. ISS kan for eksempel tilbyde Danish Crown en række digitale løsninger, som kan gøre partnerskabet mere smidigt.

Den nye aftale mellem ISS og Danish Crown træder i kraft den 1. januar 2023. Som en del af aftalen skal ISS også blandt andet levere svanemærket kontorrengøring.

- KCP

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere