13.01.2020  |  Menneskerettigheder

Sampension takker nej til statsobligationer i problemlande

Indhold fra partner Hvad er dette?

Kun ét pensionsselskab har fravalgt investeringer i statsobligationer i 19 problemlande.

Blandt 11 pensionsselskaber er Sampension det eneste selskab uden investeringer i 19 problemstater, skriver Dagbladet Børsen i dag den 13/1 2020. Baggrunden er, at Sampension har fravalgt at ligge med en masse småposter i emerging markets lande og i øvrigt også sagt nej til statsobligationer i Kina og Rusland.

En anden grund er, at Sampension i vid udstrækning selv håndterer disse investeringsvurderinger hos egne obligationsfolk, hvor mange andre pensionsselskaber har outsourcet dette. Historisk har Sampension brugt landevurderinger fra Freedom House, som også er nævnt i artiklen, men vil fremover få endnu mere analytisk bistand fra det nye bureau ISS ESG, som også har værktøjer til at håndtere investeringer i statsobligationer ansvarligt.

”Hvis vi ekskluderer et land på denne her liste, vælter det ikke vores investeringsstrategi,” siger viceinvesteringsdirektør Jesper Nørgaard i en kommentar til den kritik, der rejses i artiklen om, at pensionsselskaberne skal tænke sig godt om, hvorvidt man vil støtte de meget grove krænkelser af rettigheder, der foregår i de 19 lande.

Sampensions holdning til fx forholdene i Saudi Arabien lå også bag det faktum, at vi ikke deltog i børsnoteringen af oliegiganten Saudi Aramco for nyligt.

Mere fra Sampension

Sampension

https://www.sampension.dk

Sampension er Danmarks tredjestørste pensionsforvalter. Vi er et kundeejet fællesskab med omkring 330.000 kunder, der årligt indbetaler mere end 11 mia. kr. Udover Sampension Liv tæller fællesskabet Arkitekternes Pensionskasse, Pensionskassen for Jordbrugsakademikere & Dyrlæger og ISP Pension. Vi er cirka 300 medarbejdere og tilbyder b…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere