19.06.2018  |  Klima, miljø og energi

Samsung på vej mod 100 procent vedvarende energi

Den sydkoreanske elektronikgigant Samsung vil dække hele sit strømforbrug i Europa, USA og Kina med udelukkende vedvarende energi i 2020. Selskabets 100 største leverandører skal også med på vognen.

En af verdens største producenter af forbrugerelektronik, sydkoreanske Samsung, har annonceret et ambitiøst mål, når det kommer til driften af sine mange faciliteter. I 2020 skal 100 procent af elektriciteten til alle koncernens fabrikker, kontorer osv. i Europa, USA og Kina komme fra vedvarende energi.

Læs også: Efter Greenpeace-demonstration: Samsung genbruger Galaxy Note 7

Også på hjemmebanen i Sydkorea vil selskabet støtte op om landets målsætning om at øge andelen af vedvarende energi til 20 procent i 2030 ved at opsætte 42.000 m2 solpaneler i sit hovedkvarter, Samsung Digital City, i Suwon, ca. 20 km syd for hovedstaden Seoul.

Derudover skal der også installeres solceller og andre geotermiske energisystemer på to af selskabets andre lokaliteter. Sammenlagt er målet at Samsung på globalt plan vil producere vedvarende energi svarende til et solkraftværk på 3,1 GW i 2020.

Som en del af energistrategien vil Samsung også engagere sine partnere i forsyningskæden. Fra starten af 2019 er planen således at starte samarbejder med selskabets top-100 leverandører og hjælpe dem med at sætte deres egne på omkring vedvarende energi i partnerskab med CDPs Supply Chain Program, som man regner med at gå med i næste år.

”Samsung Electronics lever op til sin pligt som virksomhed i samfundet ved at udvide og støtte brugen af vedvarende energi. Som illustreret af vores udvidede strategi er vi fokuserede på at beskytte vores planet og vi gør vores del som en global miljøfortaler”, siger Samsungs chef for Global Public Affairs, Won Kyong Kim.

Læs også: Danskerne donerer brugte telefoner til fordel for et trygt online-liv

Se flere detaljer om Samsungs planer omkring vedvarende energi i koncernens seneste bæredygtighedsrapport, Samsung Electronics Sustainability Report 2018, der udkom i fredags, den 15. juni.

-AK

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere