Signify dropper indpakningsplast

Belysningsvirksomheden Signify udfaser brugen af plastik i emballagen på alle sine forbrugerprodukter fra 2021, hvilket vil spare miljøet for 2.500 ton plast og 6.000 ton CO2 om året. ”Det er en langsigtet investering i miljøfordele, og det er det, forbrugerne forventer”, lyder det fra selskabet.

Signifys nye, plastfri indpakning bliver med åbne 'vinduer' ind til produkterne. Illustration: Signify.

05.06.2020

Anders Kampmann, CSR.dk

I 2021 skal det være slut med plast i indpakningen af belysningsvirksomheden Signifys (det tidligere Philips Lighting) forbrugerrettede produkter, beretter det hollandske selskab. Udfasningen af æsker med plastik som front, i ’vinduet’, eller plastkrog til ophængning på ryggen starter i juli i bl.a. Tyskland og rummer stort potentiale.

Læs også: Grossistvirksomhed afskaffer plastikposer

Ifølge selskabet vil tiltaget således skåne miljøet for 2.500 tons miljøbelastende plastik årligt, når de sidste plastæsker er væk i løbet af næste år. Samtidig gør man også indpakningen omkring eksempelvis LED-pærer og Philips Hue-produkter lettere og mindre, hvilket alt i alt vil føre til en besparelse på 6.000 ton CO2 om året fra materialer og mindre transport.

På et onlinepressemøde forklarede Signifys CSR-direktør Nicola Kimm, at et stop for plast er ”det rigtige at gøre – det er det, forbrugerne forventer af os”, som hun sagde.

Adspurgt til omkostningerne ved skiftet, der indebærer at indpakningen frem over kun skal bestå af papir, kunne Signify ikke give et præcist beløb, men understregede at man ser det som ”en langsigtet investering i miljøfordele”, og at det som udgangspunkt ikke vil påvirke detailpriserne.

Det er først og fremmest miljøhensyn, der ligger til grund for ambitionen, lyder det. Illustration: Signify.

CSR.dk spurgte ind til overvejelserne omkring det øgede behov for papir og hvordan man fra Signifys side vil sikre sig, at man ikke kommer til at bidrage til ulovlig skovhugst i fx Sydamerika:

”Først og fremmest bruger vi rigtig meget genbrugspapir, omkring 80 procent, og det vil vi fortsætte med. Derudover indkøber vi kun FSC-certificerede materialer, når det gælder jomfrueligt papir, hvilket sikrer os at det er bæredygtige kilder. Vi har et stærkt bæredygtighedsprogram for vores leverandører, og en stærk forsyningskæde, som kan håndtere de her krav”, lød det fra Nicola Kimm.

Dobbelt op på ansatte for at klare skifte
Omkring halvdelen af Signifys emballageprodukter på det europæiske marked indeholder i dag plast, hver især ca. 50 procent. Udrulningen af de rene papirversioner er allerede startet på forsøgsbasis i Australien og New Zealand med god respons til følge, hvilket man også forventer på vore breddegrader.

Initiativet til plaststoppet kommer fra Signifys topchef, administrerende direktør Eric Rondolat, der ifølge Nicola Kimm er ”meget passioneret” omkring visionen, der har et par år på bagen. Selve arbejdet har stået på et års tid, og det har ikke været uden udfordringer.

”Der har bestemt været kampe undervejs i forløbet, og det har krævet meget intern koordination mellem de forskellige afdelinger. I en periode havde vi vel dobbelt så mange ansatte i packaging som normalt, men det var og er nødvendigt for at gennemføre så stort et skifte på så kort tid”, forklarede Nicola Kimm.

Læs også: Carlsberg implementerer genanvendt emballage til dåseforpakninger

De plastfrie Signify-produkter rammer som nævnt hylderne i Tyskland allerede i næste måned, hvor også Benelux-regionen er på programmet. Resten af Europa, inkl. Danmark, er sat til at følge efter i løbe af efteråret, med start i september.

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

28.03.2025CSR.dk

Offentlige bygherrer vil bruge færre nye råstoffer

27.03.2025ANDERS ANDERSENS RENGØRING

Sponseret

OVERSHOOT DAY 2025

27.03.2025Lübech Living ApS

Sponseret

Vedvarende energi hos Lübech Livings leverandører er ikke en tilfældighed

27.03.2025Troldtekt A/S

Sponseret

Nyt showroom i Aarhus: Oplev karakterfulde Troldtekt akustikløsninger – og interiør fra otte andre brands

26.03.2025CSR.dk

Overraskelse: Mange virksomheders klimaindsats går godt

26.03.2025CSR.dk

Nemmere at klare opgaven med producentsansvar

25.03.2025CSR.dk

I Sønderjylland lever drømmen om grønne flyrejser

24.03.2025CSR.dk

Pantkop i Aarhus er en succes – nu udvides systemet

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Nordic Nature Starter Pack: Deep dive on water stewardship

Webinar 4: In this webinar we will zoom in on water stewardship and how companies can build water resilience and strengthen water management to reduce water impacts in their own operations and the value chain.

Dato

02.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online via Zoom

Verarca
Event
Få styr på CO2-beregningen

Klimaregnskab uden bøvl – Få styr på scope 1, 2 og 3 med få klik

Dato

04.04.2025

Tid

10:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Kursus
ISO 14001 Intern Auditor

På ISO 14001 Intern Auditor træner du forskellige auditeringsteknikker og -værktøjer, og hvordan du udfører intern audit af din virksomheds miljøledelsessystem i henhold til de strategiske og operationelle kravelementer i ISO 14001 standarden.

Dato

07.04.2025

Tid

08:00

Sted

Haraldskær Sinatur Hotel & Konference, Skibetvej 140, 7100 Vejle

Bureau Veritas
Kursus
ISO 14001 Intern Auditor

På ISO 14001 Intern Auditor træner du forskellige auditeringsteknikker og -værktøjer, og hvordan du udfører intern audit af din virksomheds miljøledelsessystem i henhold til de strategiske og operationelle kravelementer i ISO 14001 standarden.

Dato

07.04.2025

Tid

08:30

Sted

Vejle

Aros Business Academy
Kursus
Livscyklusvurdering (LCA)

Tag på kursus i livscyklusvurdering, og lær at styre LCA-processen med blik for din organisations behov – så I ikke ender med at kaste penge efter noget, der ikke kan bruges.

Dato

07.04.2025

Tid

09:00

Sted

Kuglegårdsvej 2, 1. sal, 1434 København

CABI
Webinar
Taler du om sygefravær med hele medarbejdergruppen?

Hvorfor skal du som leder tale om sygefravær med hele medarbejdergruppen og ikke kun 1:1? Den fælles snak er helt central for at kunne forebygge og håndtere sygefravær, og den handler om langt mere end bare sygefraværstallene. Dette webinar giver dig viden og inspiration til at komme i gang med den fælles snak i medarbejdergruppen.

Dato

08.04.2025

Tid

08:30

Sted

Online