12.03.2020 | Strategi & ledelse
Carlsberg implementerer genanvendt emballage til dåseforpakninger
Carlsberg konverterer nu alle omslag på de større dåseforpakninger til genanvendt plast. Det gælder hele øl- og sodavandsporteføljen, inklusiv Coca-Colas produkter. Plastic Change roser initiativet.
Carlsberg er klar til at gå skridtet videre og udelukkende bruge genanvendelig plastikemballage til sine større dåseforpakninger. Foto: Carlsberg
Carlsbergs fortsætter som led i selskabets bæredygtighedsprogram, Together Towards ZERO, med at erstatte mere emballage med genanvendeligt materiale. Efter måneders tests konverteres omslaget på større dåseforpakninger, hvor den plastikreducerende Snap Pack ikke benyttes, nu til 100 procent genanvendt plast.
Læs også: Carlsberg vinder ny pris for bæredygtighedstiltag
Det nye initiativ inkluderer også Coca-Colas produkter i Danmark, da disse produceres af Carlsberg på tapperiet i Fredericia.
”Vi har gennemført en lang række tests for at sikre, at kvaliteten lever op til vores høje krav, og vi nu er klar til at sende produkter i markedet, hvor omslaget er fremstillet af 100 procent genanvendt plast. Det er endnu et godt skridt på vejen mod mere bæredygtige emballager, og vi vil fortsætte med at optimere alle vores forpakninger og emballager”, siger Charlotte C. Søgaard, produktionsleder i brewing and processing hos Carlsberg Danmark.
Genanvendt plast har op til 60 procent lavere CO2-aftryk sammenlignet med traditionel plastik. Konverteringen til genanvendeligt plastik på de store multipacks betyder samlet set, at Carlsberg forventer en reducering af forbruget på ny plast på over 500 tons om året.
Gennem et samarbejde med leverandøren CEISA er den genanvendelige plastik blevet testet på forskellige dåseforpakninger og produktionslinjer for at sikre, at materialet lever op til Carlsbergs og Coca-Colas kvalitetskrav.
Nyt liv til gammelt plastik
Emballagen kommer blandt andet fra Carlsbergs egen forretning, hvor en større del af plastikken stammer leveres eksternt til bryggeriet.
”Vi giver materialet nyt liv gennem genanvendelse, og der er noget tilfredsstillende ved, at vi her i Fredericia i partnerskab med vores leverandør og kolleger i produktionen, logistik og marketing har skabt en løsning, hvor vi kan øge genanvendelsesprocenten af plastikomslagene til 100 procent, herunder med plastik fra vores egen affaldsstrøm på bryggeriet”, siger Charlotte C. Søgaard.
Læs også: Nu vil Carlsberg også benytte elektrisk levering
Hos miljøorganisationen Plastic Change, der arbejder for at knække den stigende kurve over plastikspild, er man positive over for nyheden.
”Carlsbergs seneste initiativ er et godt eksempel på, hvordan virksomheder kan omdanne plastikaffald til at blive en ressource. Det er både innovativt, bæredygtigt og god forretning, og sammen med Carlsbergs Snap Pack, som blev introduceret sidste år, er det endnu en måde at reducere produktionen af ny plastik,” udtaler administrerende direktør for Plastic Change, Louise Lerche-Gredal.
- HCL
Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.
Deltag i debatten
Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.
Klima, miljø og energi

Nu skal millionerne rulle mod grøn omstilling
En nyligt indgået politisk aftale gør det nemmere for virksomheder at få hjælp til grøn omstilling.
Klima, miljø og energi

Science Based Targets-initiative godkender Danfoss’ klimamål
Danfoss har nu fået godkendt sine videnskabsbaserede klimamål af organisationen Science Based Targets initiative (SBTi)
Klima, miljø og energi

Ørsted og DSV tester dronelevering på åbent hav
Test i Kattegat skal undersøge om fragtdroner fungerer over længere afstande og kan bidrage til at opnå CO2-neutralitet.
Klima, miljø og energi

Klimarådet: CO2-udledningen i 2025 vil være højere end forventet
Energistyrelsens klimastatus og -fremskrivning opfylder sin funktion som centralt planlægningsværktøj for dansk klimapolitik. Der er dog stadig ubesvarede spørgsmål og plads til forbedringer – blandt andet omkring affalds- og landbrugssektorerne. Det vurderer Klimarådet i et nyt notat.
Klima, miljø og energi

Ganske få danske virksomheder har strategi for biodiversitet
Ny rapport fra WWF Verdensnaturfonden og Bain & Company viser, at 70 procent af de største danske virksomheder ser biodiversitetstab som en trussel mod deres forretning, men kun 10 procent af dem har en konkret plan for, hvordan de vil handle på det.
Klima, miljø og energi

Første bilproducent tilslutter sig SteelZero-initiativet
SteelZero er et initiativ taget af Climate Group og ResponsibleSteel, som Volvo Cars nu tilslutter sig som den første bilproducent. Det er ikke Volvos første skridt i udviklingen af udvikle fossilfri stål, men initiativet skal sætte ekstra skub på arbejdet.