12.03.2020  |  Strategi & ledelse

Carlsberg implementerer genanvendt emballage til dåseforpakninger

Carlsberg konverterer nu alle omslag på de større dåseforpakninger til genanvendt plast. Det gælder hele øl- og sodavandsporteføljen, inklusiv Coca-Colas produkter. Plastic Change roser initiativet.

Carlsbergs fortsætter som led i selskabets bæredygtighedsprogram, Together Towards ZERO, med at erstatte mere emballage med genanvendeligt materiale. Efter måneders tests konverteres omslaget på større dåseforpakninger, hvor den plastikreducerende Snap Pack ikke benyttes, nu til 100 procent genanvendt plast.

Læs også: Carlsberg vinder ny pris for bæredygtighedstiltag

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Det nye initiativ inkluderer også Coca-Colas produkter i Danmark, da disse produceres af Carlsberg på tapperiet i Fredericia.

”Vi har gennemført en lang række tests for at sikre, at kvaliteten lever op til vores høje krav, og vi nu er klar til at sende produkter i markedet, hvor omslaget er fremstillet af 100 procent genanvendt plast. Det er endnu et godt skridt på vejen mod mere bæredygtige emballager, og vi vil fortsætte med at optimere alle vores forpakninger og emballager”, siger Charlotte C. Søgaard, produktionsleder i brewing and processing hos Carlsberg Danmark.

Genanvendt plast har op til 60 procent lavere CO2-aftryk sammenlignet med traditionel plastik. Konverteringen til genanvendeligt plastik på de store multipacks betyder samlet set, at Carlsberg forventer en reducering af forbruget på ny plast på over 500 tons om året.

Gennem et samarbejde med leverandøren CEISA er den genanvendelige plastik blevet testet på forskellige dåseforpakninger og produktionslinjer for at sikre, at materialet lever op til Carlsbergs og Coca-Colas kvalitetskrav.

Nyt liv til gammelt plastik
Emballagen kommer blandt andet fra Carlsbergs egen forretning, hvor en større del af plastikken stammer leveres eksternt til bryggeriet.

”Vi giver materialet nyt liv gennem genanvendelse, og der er noget tilfredsstillende ved, at vi her i Fredericia i partnerskab med vores leverandør og kolleger i produktionen, logistik og marketing har skabt en løsning, hvor vi kan øge genanvendelsesprocenten af plastikomslagene til 100 procent, herunder med plastik fra vores egen affaldsstrøm på bryggeriet”, siger Charlotte C. Søgaard.

Læs også: Nu vil Carlsberg også benytte elektrisk levering

Hos miljøorganisationen Plastic Change, der arbejder for at knække den stigende kurve over plastikspild, er man positive over for nyheden.

”Carlsbergs seneste initiativ er et godt eksempel på, hvordan virksomheder kan omdanne plastikaffald til at blive en ressource. Det er både innovativt, bæredygtigt og god forretning, og sammen med Carlsbergs Snap Pack, som blev introduceret sidste år, er det endnu en måde at reducere produktionen af ny plastik,” udtaler administrerende direktør for Plastic Change, Louise Lerche-Gredal.

- HCL

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere