Sinatur er eneste danske hotelkæde med sølv i økologi

I 2013 var Sinatur Hotel & Konference den første hotelkæde i Danmark, der blev tildelt Det Økologiske Spisemærke i bronze. I dag er de den eneste hotelkæde i Danmark, der har sølvmærket. Men ifølge Sinatur er økologi ikke altid den bedste løsning.

Naturen siger: Lad det gro! Derfor vælger vi økologisk..

Ambitionerne er høje hos Sinatur Hotel & Konference, der tidligere i år lancerede en helt ny strategi og en række meget ambitiøse 2030-mål om blandt andet at være CO2-positive og 100 % affaldsfrie. Målet er at drive hoteller med naturen som pejlemærke. Og en del af arbejdet handler om mere bæredygtighed i køkkenet.

”Vi vil gå forrest i vores branche, og derfor knokler vi på tværs af alle seks hoteller hårdt for at blive den første CO2-positive hotelkæde i Danmark. I den forbindelse kommer vi naturligvis ikke uden om økologien, så vi er pavestolte over, at vi som den eneste danske hotelkæde har sølvmærket,” siger Kari Brandsgård, der er direktør for Haraldskær Sinatur Hotel & Konference.

Det Økologiske Spisemærke, der er en statslig certificering og mærkningsordning for spisesteder i Danmark, uddeles og kontrolleres af Fødevarestyrelsen. Mærket viser, hvor stor en del af de indkøbte føde- og drikkevarer, der er økologiske, og findes i tre varianter: Bronze (30-60%), sølv (60-90%) og guld (90-100%).

Sinaturs seks hoteller består af Frederiksdal ved Lyngby, Storebælt i Nyborg, Gl. Avernæs ved Assens, Sixtus i Middelfart, Haraldskær ved Vejle Ådal og Skarrildhus midt på den jyske hede ved Herning.

Økologi er ikke altid den bedste løsning
Selvom Det Økologiske Spisemærke i sølv nu pryder de seks Sinatur-hoteller, så satser de seks hoteldirektører og deres køkkenchefer ikke udelukkende på økologi. Lokale råvarer i sæson spiller fortsat en vigtig rolle på menuen.

”Vi elsker økologi, og der er ingen tvivl om, at økologi er godt, vigtigt og velsmagende. Men vi satser ikke på økologi for enhver pris,” fortæller Kari Brandsgård og fortsætter:

”Det giver eksempelvis ingen mening at servere økologiske kartofler fra Spanien, hvis nabogården producerer en bæredygtigt frembragt sort, som kan leveres på en trillebør. Det giver heller ingen mening at tilbyde udenlandske økobananer og økoappelsiner, når vi kan bruge frisk dansk frugt og danske bær fra vores lokalområder.”

Hoteldirektøren mener, at det for små lokale producenter kan være for besværligt og dyrt at blive økocertificeret.

”Vores drøm er, at det bliver langt mindre tidskrævende for vores små producenter og leverandører at blive økocertificeret. Det er ikke tilfældet i dag. Bliver certificeringen mindre bøvlet uden at gå på kompromis med de nødvendige krav, så kan det sagtens tænkes, at vi også vil gå efter guldmærket,” siger Kari Brandsgård.

De seks Sinatur-hoteller fik overrakt Det Økologiske Spisemærke i sølv af Økologisk Landsforening under Folkemødet i Allinge på Bornholm fredag d. 14. juni 2019.

Læs mere om Sinatur Hotel & Konference her

Læs mere om Sinatur Hotel & Konferences 2030-strategi her

Læs mere om Det Økologiske Spisemærke her

01.03.2024Sinatur Hotel og Konference

Sponseret

80 procent af vores leverandører er nu med

01.03.2024Sinatur Hotel og Konference

Sponseret

“Hvis alle holder kortene tæt til kroppen, rykker vi os ingen vegne”

23.01.2024Sinatur Hotel og Konference

Sponseret

Nyt gastronomisk kodeks sætter klimavenlig mad forrest på buffeten

20.11.2023Sinatur Hotel og Konference

Sponseret

Sinatur Hotel & Konference aflyser konkurrencen i branchen

03.10.2023Sinatur Hotel og Konference

Sponseret

Oksekød er bare et af vores mange klima-dilemmaer

03.10.2023Sinatur Hotel og Konference

Sponseret

Nye gastronomiske standarder og mindre madspild