Skab en bæredygtig økonomi med solenergi

Der kan være mange fordele ved at investere i vedvarende energi, og med en investering i solenergi er der gode muligheder for at skabe en bæredygtig virksomhedsøkonomi og samtidig gøre noget godt for klimaet.

Klimakrisen sætter flere og flere spor, og det er heldigvis gået op for de fleste virksomheder, at de også bliver nødt til at omlægge deres drift, for at passe bedre på klimaet. Dette er desuden et krav, som de fleste virksomheder møder fra både kunder, myndigheder, aktionærer og andre stakeholdere, men det kan for mange virksomheder virke som en finansiel tung omkostning at omlægge sin drift og vedtage bæredygtige beslutninger. Det behøver dog ikke altid at være tilfældet. NRGreen præsenterer en løsning på, hvordan en investering i en klimavenlig energiløsning også kan føre til en bæredygtig økonomi.

Grøn omstilling skal kunne lade sig gøre, uden at få betydelige konsekvenser for budgettet. Derfor har vi udarbejdet to forskellige muligheder for finansieringsmodeller, som gør det muligt for langt de fleste virksomheder at omlægge til vedvarende energi.

Finansiel leasingaftale

Den første mulighed for at investere i et solcelleanlæg uden at skulle finde et overskud i budgettet er en finansiel leasingaftale. Med en finansiel leasingaftale, beregnes betalingen af investeringen efter de besparelser, som solcelleanlægget giver i energibudgettet. Det vil sige, at en andel af besparelserne går til betalingen af solcelleanlægget, mens I selv sparer den anden del. Betalingen begynder først, når solcelleanlægget er sat i drift og medfører besparelser, så jeres virksomhed trygt kan investere i vedvarende energi, uden at skulle finde midler til det først.
Den finansielle investeringsaftale er illustreret i denne model:

Med en finansiel leasingaftale er der en kort tilbagebetalingstid, som typisk ligger mellem 5-10 år, og afhænger af anlæggets størrelse og produktion. Vi sørger for, at ROI’en på solcelleanlægget bliver så fordelagtig som muligt, og den passer til virksomhedens behov. Solcelleanlægges levetid som oftest på +30 år, og derfor er det en investering, og derfor vil det give et positivt afkast i flere årtier fremover.

Hos Hansens Flødeis har de investeret i solceller på både tag og jord vedhjælp af en finansiel investeringsaftale. Anders Eibye Hansen, medejer af ismejeriet, fortæller: ”Det var ret tydeligt, at det var en virkelig god proces- og projektfacilitering, og så var det sat sammen med en finansieringsmodel, som også var rigtig smart og gav god mening for os.”


Operationel investeringsaftale (lejeaftale)
Den anden mulighed er at indgå i en operationel leasingaftale. Vælger jeres virksomhed at investere i vedvarende energi ved hjælp af en operationel leasingaftale, får I et solcelleanlæg installeret, som I lejer over en bestemt periode. En andel af det I sparer på energien bliver, ligesom ved den finansielle leasingaftale brugt på at betale lejen af solcelleanlægget, hvor en anden andel giver virksomheden besparelser på energibudgettet. Forskellen er, at en operationel leasingaftale kan regnes som en driftsudgift, og derfor ikke anses som en gæld. På den måde giver en operationel leasingaftale plads til, at virksomheden kan foretage diverse andre investeringer, da det ikke påvirker årsregnskabet.

En operationel leasingaftale kaldes for Power-as-a-service, og medfølger både service og reparation i hele lejeperioden. På den måde opstår der ingen uforudsete udgifter i forbindelse med solcelleanlægget, og medfører derfor budgetsikkerhed for virksomheden.


Økonomiske besparelser ved solenergi
Solceller producerer mest energi om sommeren, og det er således her de største besparelser ligger. Dog producerer anlægget fortsat strøm om vinteren og når det er overskyet, blot i mindre mængder. Derfor kan jeres virksomhed spare på energibudgettet hele året rundt ved at investere i et solcelleanlæg.

Bestil en solcellerapport uden binding eller omkostninger, og hør mere om jeres mulighed for at skabe en bæredygtig virksomhedsøkonomi med solenergi.

Denne artikel er del af et tema:

Tema: Cirkulære løsninger

Omstillingen til cirkulær økonomi er en af hovednøglerne til både reduktion af CO2-udledninger og knaphed på materialer. Temaet ser på overordnede udfordringer og erfaringer med cirkularitet og bringer eksempler på løsninger, der allerede er på markedet i dag.

15.01.2025NRGreen ApS

Sponseret

Hørkram tager ambitiøse skridt mod en grøn omstilling

26.04.2024NRGreen ApS

Sponseret

FairTrans A/S: Besparelser med solcelleanlæg

19.03.2024NRGreen ApS

Sponseret

En serviceaftale hos NRGreen sikrer vedligehold af dit solcelleanlæg

18.01.2024NRGreen ApS

Sponseret

Sådan virker solceller: Fra lys til energi

20.12.2023NRGreen ApS

Sponseret

NRGreen og CBRE indgår strategisk partnerskab

18.12.2023NRGreen ApS

Sponseret

Maskinproducent investerer i solcelleanlæg fra NRGreen