Tema: Cirkulære løsninger

Omstillingen til cirkulær økonomi er en af hovednøglerne til både reduktion af CO2-udledninger og knaphed på materialer. Temaet ser på overordnede udfordringer og erfaringer med cirkularitet og bringer eksempler på løsninger, der allerede er på markedet i dag.

Strategi & ledelse

Cirkulær økonomi er et opgør med mainstream

Hvis ens cirkulære løsninger ikke radikalt ændrer måden at drive virksomhed på, er det ikke cirkulære løsninger. Til gengæld er det bydende nødvendigt at finde netop disse.

Strategi & ledelse

Der er næsten 1.000 milliarder at hente i cirkulære løsninger

Et nordisk samarbejde over flere år resulterer i solid hjælp og anbefalinger til, hvordan virksomheder kan organisere den svære omstilling til cirkulær løsninger.

Klima, miljø og energi

Gør medarbejderne til en aktiv del af virksomhedens bæredygtighed

Det giver rigtig god mening at tænke mere i cirkulære baner, når det kommer til it-udstyr. Ikke kun på arbejdspladsen men også i hjemmet. Det er en oplagt indsats at inddrage medarbejderne i.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Fleksibelt elforbrug: Vejen til energioptimering for virksomheder

Ud over at se på hvor meget energi vi bruger, er det også vigtigt at se på, hvornår vi bruger energien. Fleksibilitet i elforbruget er en vigtig brik i puslespillet for, at vi som samfund lykkes med at nedbringe CO2-udslippet.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Nye komplekse bæredygtighedskrav kræver mere af virksomhedens it-afdeling, men kan være en kærkommen mulighed til at kigge indad

Den 1. januar 2023 trådte Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) i kraft, hvilket dramatisk skærper dokumentationskravene i forhold til virksomheders bæredygtighedskommunikation. Reglerne gælder indledningsvis for børsnoterede virksomheder, men vil frem mod 2027 også inkludere store og mellemsmå virksomheder.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Skab en bæredygtig økonomi med solenergi

Der kan være mange fordele ved at investere i vedvarende energi, og med en investering i solenergi er der gode muligheder for at skabe en bæredygtig virksomhedsøkonomi og samtidig gøre noget godt for klimaet.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Dansk emballage-virksomhed vinder stort udbud i Østrig

Danske RE-ZIP har lige vundet verdens første udbudssejr for cirkulær emballage og skal være ny totalleverandør til det østrigske postvæsen.

Klima, miljø og energi

Ud af containeren og op på produkthylden

Den cirkulære økonomi skal have et stort skub fremad. Et projekt med 20 virksomheder og forskningskraft bag vil sætte skub i brugen af restmaterialer.

Klima, miljø og energi

SÆNK CO2-AFTRYKKET MED GENANVENDT GUMMI

Som virksomhedsejere og -ledere er vi alle enige om, at det er vores ansvar at tage aktive skridt i retning af en mere bæredygtig fremtid. Men hvor skal man lige starte? Et effektivt tiltag, som virksomheder kan tage for at reducere deres CO2-aftryk, er at anvende miljøvenlige og genanvendelige materialer i deres produkter og processer. Det kunne være f.eks. være genanvendt gummi fra udtjente dæk.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Device as a Service (DaaS) - et bidrag til den cirkulære økonomi

Hvert år produceres der 50 millioner tons E-affald. Dette svarer til vægten af alle passagerfly, der nogensinde er produceret, 4500 Eiffeltårne - eller nok til at dække et område svarende til Manhattan. Hvis vi ikke foretager en drastisk ændring, vil vi inden 2050 tale om hele 120 millioner tons årligt. Her kommer "Device as a Service" ind i billedet.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Additionalitet i PPA’er: Betydningen af at gøre en forskel

Power Purchase Agreements (PPA'er) er blevet hjørnestenen i flere virksomheders overgang til ny vedvarende energi. Et vigtigt koncept i denne sammenhæng er "additionalitet."

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Når elpriserne er lave, er den grønne omstilling stadig fordelagtig

Det seneste års tid har elpriserne både nået nye højder og blev samtidig rekordbillige i juli 2023. Dette er dog ikke ensbetydende med, at grøn omstilling ikke længere betaler sig – tvært i mod.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Dansk virksomhed genanvender ellers umuligt produkt

Hos Nordisk Microfiber har man fundet på en metode, der giver mikrofiberklude nyt liv.

Samfund

Danmarks skraber bunden i undersøgelse af cirkulær økonomi

Den netop offentliggjorte Circular Gap Report placerer Danmark helt i bund, når det kommer til cirkularitet og ressourceoverforbrug. Rådet for Grøn Omstilling håber det kan blive en øjenåbner for politikerne.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere