15.09.2023  |  Strategi & ledelse

Dansk virksomhed genanvender ellers umuligt produkt

Hos Nordisk Microfiber har man fundet på en metode, der giver mikrofiberklude nyt liv.

Danmark halter gevaldigt bagud, når det gælder cirkulær økonomi. Ifølge en rapport er det nemlig kun 4 procent af landets ressourcer, der indgår i et cirkulært system.

Men det er ikke den fynske virksomhed Nordisk Microfibers skyld. De har udviklet og designet et retursystem til klude og mopper, der er produceret af mikrofiber.

Det skriver TV 2 Fyn.

Læs også: Nyt partnerskab vil forbedre genanvendelse af udtjente bildæk

Kludene, der ellers ville være smidt ud og sendt til forbrænding, er konventionelt umulige at genanvende på grund af blandingen af polyester, polyamid, bomuld og viskose.

Et samarbejde mellem Teknologisk Institut og støtte fra Erhvervshus Fyn har dog gjort det muligt for den fynske virksomhed at udvikle en metode, hvor kludene bliver omdannet til såkaldte industriruller, som bruges til aftørring, opsugning og afdækning.

”Vi erstatter den traditionelle industrirulle i papir med en rulle af genanvendt mikrofiber, og det giver en målbar positiv effekt. CO2-udledningen er 67,4 procent mindre sammenlignet med en rulle, der er produceret af ny papirmasse,” siger Rune Sejten fra NMF til TV 2 Fyn.

- HCL

Denne artikel er en del af temaet Tema: Cirkulære løsninger

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere