23.08.2013  |  Klima, miljø og energi

Sluk computerskærmen og spar CO2

Ny undersøgelse viser, at kun hver tredje husker at slukke computerskærmen efter endt arbejdsdag.

En ny undersøgelsen foretaget af YouGov for MMD sætter fokus på it på arbejdspladsen og kortlægger danskernes miljøbevidsthed.

Undersøgelsen er foretaget blandt mere end 1000 danskere med computerarbejde.

Undersøgelsen, som fornyligt blev offentliggjort viser, at kun 1 ud af 3 husker at slukke deres computerskærm efter en arbejdsdag.

Læs også: Deloitte halverer elforbruget

Elektriske apparater og computerskærme, som ikke slukkes, medfører unødvendigt CO2-udslip og en post på elregningen, der ikke burde eksistere.

180 kWh årligt
I 2012 blev der ifølge IDC solgt i alt 266.000 nye computerskærme til erhvervssegmentet (inkl. offentlig sektor) i Danmark.

Hvis to tredjedele af dem står tændt uden for arbejdstiden, som undersøgelsen indikerer, bruges der 180,54 kWh om året, hvilket svarer til et årligt CO2-udslip på 13,6 tons CO2. Det koster samfundet 54 millioner kroner hvert år.

Læs også: PwC om klimaplan: Virksomheder skal være mere energieffektive

Et godt råd til de danske arbejdsgivere er at prioritere indkøb af elektronisk udstyr med automatisk standby og et minimalt energiforbrug i standby. På den måde kan man som arbejdsplads tage sine forholdsregler for glemsomme medarbejdere.

Mere fra Mathilde

Mathilde Henriksen

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere