09.08.2012

Socialøkonomiske virksomheder skyder frem

Antallet af socialøkonomiske virksomheder i Danmark stiger i øjeblikket. Virksomhederne løfter en væsentlig opgave, mener beskæftigelsesministeren.

Mennesker med nedsat arbejdsevne, handicap eller sociale og psykiske problemer får i øjeblikket lettere ved at komme ud på arbejdsmarkedet. Det er nemlig blevet mere udbredt at drive socialøkonomisk virksomhed overalt i Danmark, viser en rundringning, som Ugebrevet A4 har gennemført.

De socialøkonomiske virksomheder sælger deres produkter og services i konkurrence med almindelige virksomheder, og de fleste af de socialøkonomiske virksomheder betaler fuld løn til de ansatte uden støtte fra staten.

Ros til rummelige virksomheder
Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen er positiv over for inklusionstankegangen:

”Socialøkonomiske virksomheder skaber arbejdspladser, der kan rumme mennesker, som ellers har været meget langt væk fra arbejdsmarkedet. Og dermed løfter de en meget væsentlig opgave,” siger hun til Ugebrevet A4.

Bjarne Petersen, direktør for Center for Socialøkonomi, der rådgiver socialøkonomiske virksomheder og varetager deres interesser ser også med positive briller på opblomstringen af virksomhederne, der tager et stort samfundsansvar:

”Socialøkonomiske virksomheder kan vende en person fra at være en udgift for samfundet til at være en indtægt,” siger han.

-KH

Mere fra Kirstine

Kirstine Høj

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere