29.07.2022  |  Menneskerettigheder

Solcellevirksomhed tager afstand fra kinesisk tvangsarbejde

En dokumentar fra TV 2, der afslører, at udvinding og bearbejdning af råmaterialer til solceller sker under tvangsarbejde i Kina, får nu energiselskabet Green Power Denmark til at stå frem.

Operation X har i samarbejde med det undersøgende medie Danwatch kunne afsløre, at mange af de solceller, Danmark får leveret, bliver produceret af kinesiske virksomheder, som støtter Kinas undertrykkelse af et muslimsk mindretal.

Solcellerne bliver fremstillet af virksomheder, der har underleverandører, som bruger kontroversielle, kinesiske arbejdsprogrammer i provinsen Xinjiang – og det indebærer blandt andet tvangsarbejde.

Det får nu Green Power Denmark til at stå frem i en pressemeddelelse, som Energy Supply har dækket.

Læs også: 3F vil give ekstra stjerne til restauranter, der har ordentlige arbejdsforhold

”Vi tager stærkt afstand fra enhver form for tvangsarbejde. Derfor har vi igennem længere tid haft fokus på det. Vi kigger indad som branche og har sat initiativer i værk, der lægger pres på kinesiske leverandører og skal skabe større gennemsigtighed i hele forsyningskæden. Det er den bedste måde, vi kan sikre, at der ikke foregår tvangsarbejde”, siger Thomas Aarestrup Jepsen, direktør for kommunikation og public affairs i Green Power Denmark i pressemeddelelsen ifølge Energy Supply.

For at sikre mest mulig transparens i forsyningskæden arbejder energivirksomheden gennem den fælles europæiske organisation for solenergi, SolarPower Europe.

Læs også: Vestas oplever succes med opdateret whistleblower-ordning

Ifølge Green Power Denmark skal det blandt andet ske ved etableringen af en fælles standard for underleverandører, da det kan gøre det muligt at identificere tvangsarbejde i de første led i forsyningskæden.

”Det er det værste dilemma. Vi kan ikke sætte den grønne omstilling på pause, og vi kan heller ikke acceptere tvangsarbejde. Den eneste reelle løsning er at fortsætte og forstærke arbejdet med skabe gennemsigtighed i forsyningskæden og intensivere det fælles europæiske pres på Kina. Den udbygning af grøn energi, vi står overfor i Europa, giver os en enorm indflydelse hos leverandørerne, og den skal vi udnytte”, siger Thomas Aarestrup Jepsen ifølge Energy Supply.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere