03.06.2019 | Supply chain
SpaceInvader i nordisk Top-50 som impact-virksomhed
The one initiative har udpeget 50 små og mellemstore nordiske virksomheder blandt 7.000 virksomheder. De sidder alle med løsninger, som kan hjælpe med at indfri FN’s bæredygtighedsmål. En af dem er danske SpaceInvader.
Løsningen udnytter den tomme luft i lastbiler og sparer både plads, penge og CO2. På billedet ses SpaceInvaders tre grundlæggere. PR-foto.
The one initiative (TOI) er et dansk initiativ, som efter mere end to års analyse har udpeget 50 små- og mellemstore nordiske virksomheder, der beskæftiger sig med FN’s Verdensmål. TOI vil hjælpe de udvalgte virksomheder til hurtigere vækst gennem øget opmærksomhed og matchmaking med investorer, forretningsudviklere og erhvervsledere.
Læs også: Sådan skal du rapportere på verdensmålene
”Nogle af de her virksomheder er dem, vi kommer til at høre om i fremtiden. De har nogle af løsningerne på klimaudfordringerne, miljøudfordringerne, udfordringerne med madspild og med mangel på energi eller rent vand, ligesom nogle af dem har fundet nye veje til at genanvende mere affald. De her 50 virksomheder er med til at bygge vores fremtid”, siger initiativtageren bag TOI, Richard Georg Engström.
En af virksomhederne på top-50 listen er danske SpaceInvader, der har udviklet og patenteret en løsning, som optimerer fragtkapaciteten i transport- og logistikbranchen. Virksomheden vil hjælpe branchen med at spare plads og penge samt mindske CO2-udslippet.
”Vi har udviklet en løsning, som udgør et kæmpe potentiale for den tunge transport, som i disse år er hårdt presset i forhold til at finde konkrete løsninger, der kan reducere CO2-aftrykket og samtidigt bringe omkostningerne ned. Derfor er vi utroligt glade for at være blandt de 50 virksomheder, som The one initiative har udvalgt, og det motiverer os yderligere til at lægge os i selen for at få systemet udbredt – også internationalt”, fortæller Steen Frederiksen, CEO i SpaceInvader.
Solar først på SpaceInvader-løsningen
Solar var en af de første danske virksomheder, der har taget SpaceInvaders transportsystem-løsning i brug.
Løsningen består af et pallestativ, der gør det nemt at dobbeltstable gods allerede på ranken i centrallageret, så DHL kan få mere gods med samme lastbil, når de dagligt distribuerer Solars artikler rundt til DHL’s forskellige hubs i Danmark.
Hos Solar har SpaceInvader gjort det nemmere at optimere fragten, at pakke godset højere og dermed udnytte mere af den tomme luft, som mange lastbiler ellers kører rundt med. Særligt fordi det er udfordrende at pakke pallegods både højt og stabilt.
Morgendagens bæredygtige virksomheder
De 50 udvalgte virksomheder er måske at finde blandt morgendagens bæredygtige erhvervseventyr, ifølge TOI. Virksomhederne er vurderet ud fra både deres evne til at tjene penge og deres løsningers potentiale målt op imod FN’s bæredygtighedsmål.
The one initiative har analyseret mere end 7.000 virksomheder og oprettet en database med 1.000 virksomheder, som de vil følge. Det er dog kun de 50 mest lovende danske, norske, finske og svenske virksomheder, der er inviteret til ’Nordic Impact Business Summit’ i den gamle børsbygning i København hos Dansk Erhverv, der også støtter op om initiativet som samarbejdspartner.
”Danske og nordiske virksomheder er stærke i det her felt, så det er oplagt at samle de 50 mest lovende med visionære investorer og erhvervsledere. Jeg tror på, at de kan skabe store ting sammen og derfor støtter Dansk Erhverv op om det her initiativ”, siger administrerende direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen.
Læs også: Sådan bliver verdensmålene til god forretning
Initiativet hedder The one initiative, fordi tal fra FN viser, at hvis omkring én procent af verdens samlede private investerede kapital placeres i de rigtige løsninger, så er det med stor sandsynlighed muligt at nå verdensmålene i 2030. Netop dét er – i en nordisk kontekst - målet med initiativet.
- SDN
Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.
Deltag i debatten
Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.
Klima, miljø og energi

Nyt partnerskab vil bidrage med flere grønne gigawatts
Solcelle- og vindmølleparker skal have jord at stå på. Den vil et nyt partnerskab købe af landmænd og leje til energiproducenter. Og måske samtidig finde noget nyt at bruge de meget omtalte lavbundsjorde til.
Klima, miljø og energi

To projekter skal accelerere cirkulært byggeri
Det skal være nemt og sikkert for byggebranchen at vælge genbrugsmaterialer. Kvaliteten af de genbrugte materialer skal være dokumenteret. Og så skal de være langt mere tilgængelige. Nu går universiteter og byggebranche sammen i to store konsortier - udvalgt af Realdania og Innovationsfonden - for at accelerere den grønne omstilling af byggebranchen.
Samfund

Flere danskere handler brugt for at bekæmpe overforbrug
43 procent af danskerne handler brugt for at mindske overforbrug. For bare fem år siden var det tal blot 18 procent. Det meddeler Danmarks største markedsplads, DBA i det årlige genbrugsindeks, der afdækker den danske genbrugsøkonomi, vaner og tendenser.
Klima, miljø og energi

Fremtidens bygninger vil indgå positivt i vores energisystem
Om ti år vil vi tænke bygninger både mere socialt og som en konstruktiv del af vores energikredsløb. Det mener Søren Dyck-Madsen, seniorrådgiver i tænketanken CONCITO, der også hejser et flag for, at debatten om bæredygtighed ikke bliver afsporet af særinteresser.
Klima, miljø og energi

Frankrig vil forbyde indenrigs flyruter for at reducere CO2
Nedlægning af flyruter til fordel for tog vil medføre anseelige CO2-reduktioner. Men det vil også få menneskelige omkostninger i form af jobtab, mener Frankrigs socialistiske parti, PS.
Menneskerettigheder

Den grønne omstilling har sin pris
Ambitionerne om at nå Paris-aftalens mål har sat gang i de grønne løsninger, som stort set alle er afhængige af mineralske råstoffer. En industri der lider under alle former for menneskerettighedskrænkelser.