03.06.2019 | Supply chain
SpaceInvader i nordisk Top-50 som impact-virksomhed
The one initiative har udpeget 50 små og mellemstore nordiske virksomheder blandt 7.000 virksomheder. De sidder alle med løsninger, som kan hjælpe med at indfri FN’s bæredygtighedsmål. En af dem er danske SpaceInvader.
Løsningen udnytter den tomme luft i lastbiler og sparer både plads, penge og CO2. På billedet ses SpaceInvaders tre grundlæggere. PR-foto.
The one initiative (TOI) er et dansk initiativ, som efter mere end to års analyse har udpeget 50 små- og mellemstore nordiske virksomheder, der beskæftiger sig med FN’s Verdensmål. TOI vil hjælpe de udvalgte virksomheder til hurtigere vækst gennem øget opmærksomhed og matchmaking med investorer, forretningsudviklere og erhvervsledere.
Læs også: Sådan skal du rapportere på verdensmålene
”Nogle af de her virksomheder er dem, vi kommer til at høre om i fremtiden. De har nogle af løsningerne på klimaudfordringerne, miljøudfordringerne, udfordringerne med madspild og med mangel på energi eller rent vand, ligesom nogle af dem har fundet nye veje til at genanvende mere affald. De her 50 virksomheder er med til at bygge vores fremtid”, siger initiativtageren bag TOI, Richard Georg Engström.
En af virksomhederne på top-50 listen er danske SpaceInvader, der har udviklet og patenteret en løsning, som optimerer fragtkapaciteten i transport- og logistikbranchen. Virksomheden vil hjælpe branchen med at spare plads og penge samt mindske CO2-udslippet.
”Vi har udviklet en løsning, som udgør et kæmpe potentiale for den tunge transport, som i disse år er hårdt presset i forhold til at finde konkrete løsninger, der kan reducere CO2-aftrykket og samtidigt bringe omkostningerne ned. Derfor er vi utroligt glade for at være blandt de 50 virksomheder, som The one initiative har udvalgt, og det motiverer os yderligere til at lægge os i selen for at få systemet udbredt – også internationalt”, fortæller Steen Frederiksen, CEO i SpaceInvader.
Solar først på SpaceInvader-løsningen
Solar var en af de første danske virksomheder, der har taget SpaceInvaders transportsystem-løsning i brug.
Løsningen består af et pallestativ, der gør det nemt at dobbeltstable gods allerede på ranken i centrallageret, så DHL kan få mere gods med samme lastbil, når de dagligt distribuerer Solars artikler rundt til DHL’s forskellige hubs i Danmark.
Hos Solar har SpaceInvader gjort det nemmere at optimere fragten, at pakke godset højere og dermed udnytte mere af den tomme luft, som mange lastbiler ellers kører rundt med. Særligt fordi det er udfordrende at pakke pallegods både højt og stabilt.
Morgendagens bæredygtige virksomheder
De 50 udvalgte virksomheder er måske at finde blandt morgendagens bæredygtige erhvervseventyr, ifølge TOI. Virksomhederne er vurderet ud fra både deres evne til at tjene penge og deres løsningers potentiale målt op imod FN’s bæredygtighedsmål.
The one initiative har analyseret mere end 7.000 virksomheder og oprettet en database med 1.000 virksomheder, som de vil følge. Det er dog kun de 50 mest lovende danske, norske, finske og svenske virksomheder, der er inviteret til ’Nordic Impact Business Summit’ i den gamle børsbygning i København hos Dansk Erhverv, der også støtter op om initiativet som samarbejdspartner.
”Danske og nordiske virksomheder er stærke i det her felt, så det er oplagt at samle de 50 mest lovende med visionære investorer og erhvervsledere. Jeg tror på, at de kan skabe store ting sammen og derfor støtter Dansk Erhverv op om det her initiativ”, siger administrerende direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen.
Læs også: Sådan bliver verdensmålene til god forretning
Initiativet hedder The one initiative, fordi tal fra FN viser, at hvis omkring én procent af verdens samlede private investerede kapital placeres i de rigtige løsninger, så er det med stor sandsynlighed muligt at nå verdensmålene i 2030. Netop dét er – i en nordisk kontekst - målet med initiativet.
- SDN
Strategi & ledelse

Sponsorat fører til nyt fokus i Rockwool
Som regel gør sponsorater en forskel for modtageren og føles godt for afsenderen. Men nogle gange skaber de også forandring hos den der giver.
Klima, miljø og energi

Sidste udkald for at Danmark kan nå sit klimamål for 2025
Kun en hurtig, ekstra indsats for at nedbringe klimaaftrykket fra transport, landbrug og energisektoren kan sikre, at vi når klimalovens 2025-mål. Den nuværende politik mangler dermed 2,4 mio. tons reduktioner, viser en ny analyse fra den grønne tænketank CONCITO.
Klima, miljø og energi

NorthSide-publikum skal teste fremtidens digitale retursystem
I år tester NorthSide en digital løsning, der kan være med til at reducere fremtidens affaldsmængder og CO2-udledning. De titusindvis af kaffekopper, der er i brug på festivalen, bliver ikke kun vasket og genbrugt, men også sporet digitalt, så miljø- og CO2-gevinster kan optimeres og dokumenteres.
Strategi & ledelse

If siger farvel til kunder med dårlig ESG-rating
Forsikringsselskabet If vælger nu at sige farvel til kunder, som ikke kan efterleve principperne for bæredygtig adfærd i FN's Global Compact. Samtidig viser en opgørelse, at langt størstedelen af Ifs erhvervskunder performer rigtig godt inden for ESG.
Medarbejder

Undersøgelse: Bureaubiz’ læsere mangler kompetenceløft indenfor ESG hos bureauer
Hos onlinemediet Bureaubiz’ bureauarbejdende læsere oplever en tredjedel, at de mangler vigtige kompetencer for at kunne rådgive kunder om ESG og bæredygtighed.
Klima, miljø og energi

Jysk er nu GRS-certificeret som virksomhed
Jysk har gennem flere år solgt GRS-certificerede produkter med genanvendte materialer, og med en GRS-certificering som virksomhed sætter boligkæden nu øget fokus på arbejdet.