Studerende skal innovere skibsbranchen
Gennem et nyt samarbejde skal Roskilde Universitet være med til at udvikle innovative idéer, som kan hjælpe den grønne omstilling på vej for den maritime industri.
Den maritime industri har i dag travlt med at finde nye løsninger, der kan gøre branchen mere klimavenlig. Men innovative idéer kan også findes gennem eksterne samarbejdspartnere, som kan kaste friske øjne på problemstillingerne.
Læs også: Call to action for grønt samarbejde mellem verdensledere og den maritime industri
Derfor er Danske Maritime, Erhvervshus Sjælland og Roskilde Universitet gået sammen i et partnerskab, som skal bringe nye løsninger, der kan gøre den martime industri mere bæredygtig på banen.
De studerende har på campus adgang til faciliteter som laboratorier og viden gennem teknologiprojekter, som kan hjælpe sektoren i at få den grønne omstilling op i fart. Ifølge Line Reinhard, lektor og leder af Center for Maritim og Marin Forskning på Roskilde Universitet, er partnerskabet et win-win for både de studerende og branchen.
”Det er en fantastisk mulighed for, at dygtige studerende kan bruge deres viden om teknologi og bæredygtighed til at hjælpe maritime virksomheder – samtidig med, at de får bedre indsigt i en af Danmarks vigtigste industrier”, siger hun.
Læs også: Danmark og Mærsk kræver klimaneutral søfart i 2050
Danske Maritime vil i projektet bidrage med sin indgående viden om sektoren, og ifølge administrerende direktør Jenny Braat ser man også frem til samarbejdet.
”I disse år er den maritime branche på en spændende grøn rejse mod at gøre hele verdensflåden mere klima- og miljøvenlig. Hos os kan man føre verdensmålene ud i livet gennem konkrete løsninger, og jeg håber, at det nye samarbejde vil kaste en masse spændende idéer af sig, og at de studerende samtidig får øget deres maritime forståelse og interesse”, siger hun til SN.dk.
- HCL