14.04.2010  |  Supply chain

Succesfuld lancering af mikrofinansnetværk

Den 7. april holdt Dansk Forum for Mikrofinans sin åbningskonference på Copenhagen Business School foran godt 150 erhvervsfolk, udviklingsarbejdere, forskere og studerende.

Et nyt nationalt mikrofinansnetværk har set dagens lys. Dansk Forum for Mikrofinans blev lanceret den 7. april ved en konference på Copenhagen Business School foran godt 150 erhvervsfolk, udviklingsarbejdere, forskere og studerende. Forummet, der blev stiftet i oktober 2009, skal arbejde med blandt andet styrkelse af samarbejdet mellem NGO’er og erhvervslivet, og effektivisering af mikrofinansprojekter til gavn for både modtagerne i udviklingslandene og investorerne. Det er brede emner, og derfor vakte det store og blandede fremmøde også glæde hos forummets leder.
”Det var positivt at se, at der var flere ledende bank- og CSR-folk repræsenteret. Ikke mindst når man tænker på, at vi er et netværk, der har sit udspring i NGO-fora og udviklingsmiljøet. Det lover godt for fremtiden og giver os tiltro til, at vi kan være med til at styrke samarbejdet mellem NGO’erne og erhvervslivet. I de senere år har vi set en stigende interesse fra erhvervslivet. Senest har PKA Pension oprettet en fond med 300 millioner kroner til investering i mikrofinansprojekter,” siger formand for Dansk Forum for Mikrofinans, Ole Dahl Rasmussen.
På programmet i 2010 har det nye forum blandt andet et kursus rettet mod mikrofinansaktører inden for landbrug og små- og mellemstore virksomheder fra Syd, et teknisk kursus i mikrofinans og netværk rettet mod danske NGO’er og virksomheder, en workshop om låne-sparegrupper og to workshops om henholdsvis mikrofinans i relation til unge og beskæftigelse, og mikrofinans og køn.
-AK

Mere fra Anders

Anders Kampmann

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere