23.10.2015  |  Klima, miljø og energi

Tekstilbranchen vil mindske miljøaftryk

Den danske modebranche vil mindske CO2-aftrykket ved hjælp af en række EU-midler. Gode toner, lyder det fra Danish Fashion Institute.

Ved hjælp af fonde fra EU skal et pilotprojekt hjælpe den danske tekstilbranche med at mindske sit miljøaftryk, skriver Fashionforum.dk. Det skal ske ved at mindske de store mængder tøjaffald, der bliver skabt hvert år i Europa.

Læs også: Bæredygtighed skal sikre dansk mode

Projektet - European Clothing Action Plan - skal aflede mere end 90.000 ton CO2 fra beklædningsaffald om året væk fra europæiske lossepladser og forbrænding. 

Tiltaget bakkes op af Danish Fashion Institute (DFI), hvor udviklingsdirektør Jonas Eder-Hansen hilser initiativet velkommen. 

”"Op til 80 procent af en beklædningsgenstands miljømæssige påvirkning er besluttet i designfasen. Kun få designere og produktudviklere realiserer deres potentiale til at skabe bæredygtig forandring gennem deres beslutning”", siger han og forklarer, at DFI er glade for at være en del af projektet, hvor de vil skabe en læringsplatform til designere og udviklere.

"”Resultaterne vil bygge på Danish Fashion Institute’s lange tradition for at arbejde med designere gennem Fashion Source-biblioteket bestående af økologiske og innovative materialer"”, forklarer Jonas Eder-Hansen.

Læs også: Postejkæmpe går i flæsket på madspild

Projektet er blevet til i samarbejde med Sustainable Clothing Action Plan (SCAP), der arbejder med bæredygtighed i tekstilbranchen. Det bliver foruden Danmark lanceret i en lang række lande,– herunder det øvrige Skandinavien, Tyskland, Italien, Kina og Bangladesh. 

-JPN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere