19.06.2015  |  Supply chain

Tesco erkender "sandsynligt" brud på regler i leverandørhåndtering

Detailkæden Tesco indrømmer, at man "sandsynligvis" har overtrådt reglerne for god praksis i sin leverandørhåndtering.

Den britiske detailkæde Tesco er under efterforskning af Christine Tacon, groceries code adjudicator, efter at hun i februar annoncerede, at hun har en begrundet mistanke om, at Tesco har brudt reglerne for ’the groceries supply code of practice’ (GSCOP).

Læs også: Tesco vil oplyse om fødevarers ophav

Tesco erkender selv, at kæden ”sandsynligvis” har overtrådt reglerne i sin leverandørhåndtering, skriver supplymanagement.com

"Desværre har vi konkluderet, at der har været en række tilfælde af sandsynlige overtrædelser af de høje standarder, vi forventer at opretholde i vores omgang med vores leverandører", skriver Tesco i sin årlige rapport.

Desuden fremgår det, at detailkæden nu vil gøre en effektiv indsats for at forhindre, at situationen gentager sig. Tesco forklarer, at de vil lave fundamentale ændringer i måden, som de arbejder med deres leverandører på ved at levere en mere bæredygtig og kollaborativ forretningsmodel for hele forsyningskæden.

Virksomheden vil også øge indsatsen inden for uddannelse og træning af sine medarbejdere, give bedre vejledning og mere dybdegående audits året rundt. Desuden skal alle involverede to gange om året underskrive erklæringer på, at de overholder reglerne med mulighed for efterfølgende sanktioner, hvis det ikke er tilfældet. 

Læs også: De ansvarlige supply chains' statusrapport er på gaden

Af den årlige rapport fremgår det, at Tesco har nedskrevet sin fortjeneste med 208 millioner pund på grund af en overdrivelse af den kommercielle indkomst, som blandt andet omfatter betalinger fra leverandører til at opnå større salgsmængder. 

-SSM

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere