26.02.2013  |  Supply chain

Tesco vil oplyse om fødevarers ophav

Storbritanniens største detailkæde, Tesco, lover nu i kølvandet på hestekødsskandalen, at den vil skabe større åbenhed om sin forsyningskæde.

Tesco-CEO Philip Clarke lover nu kunderne, at der bliver større gennemsigtighed i den britiske detailkædes forsyningskæde. Det skal gøre det nemt at gennemskue hvor, fødevarerne kommer fra og sætte forbrugeren i stand til at træffe velinformerede valg.

“Vi kigger detaljeret på, hvordan vores forhold til leverandørerne kan blive mere transparent og samarbejdende”, siger Philip Clarke.

Udmeldingen fra Tesco kommer efter hestekødsskandalen, der har bredt sig til at omfatte en større del af den europæiske fødevareindustri.

Ifølge supplychainstandard.com vil Tesco selv opstille et system til DNA-test af de fødevarer, som kæden sælger, og via en hjemmeside skal kunderne kunne følge arbejdet med at få systemet op at køre.

- JKK

Mere fra Mette

Mette Staal Nielsen

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere