Ti virksomheder udmærker sig til SMV COP-listen 2022

SMV COP-listen 2022 er nu offentliggjort - i år har hele ti virksomheder kvalificeret sig. Listen markerer de bedste bæredygtighedsrapporter i SMV-segmentet og står som inspiration for andre virksomheders arbejde med rapportering på samfundsansvar.

I dag kunne Global Compact Network Denmark og FSR – danske revisorer løfte sløret for de virksomheder, der har udmærket sig til SMV COP-listen 2022. Hele ti virksomheder har udarbejdet Communication on Progress (COP)-rapporter, der er værd at hylde for deres arbejde med Global Compacts Ti Principper samt FN’s 17 verdensmål. De 10 rapporter udgør årets liste til inspiration for andre SMV’ers arbejde med rapportering på bæredygtighed.

De udvalgte virksomheder på SMV COP-listen 2022 er:

Små og mellemstore virksomheder udgør langt størstedelen af Danmarks virksomheder og arbejdsgivere. Dermed har SMV’er et unikt kollektivt potentiale i at fremme virksomhedernes bæredygtige og ansvarlige forretningspraksis - både i eget hus og i deres værdikæder.

SMV'er spiller en afgørende rolle

Dagens lancering fandt sted hos Vækstfonden, hvor listen blev offentliggjort sammen med årets SMV COP-publikation med best practice-eksempler på rapportering samt udtalelser fra FSR – danske revisorer om, hvordan de enkelte rapporter udmærker sig.

”SMV'erne spiller en central rolle for at løfte bæredygtigheds-agendaen herhjemme. Vi oplever hos Global Compact Network Denmark, at viljen og ambitionerne allerede er hos SMV’erne. Men det kan være vanskeligt, fordi mindre virksomheder har færre ressourcer," siger Sara Krüger Falk, direktør for Global Compact Network Denmark.

Over halvdelen af medlemmerne hos FN’s Global Compact har under 250 medarbejdere og er en del af SMV-segmentet. Det seneste år har Global Compact Network Denmark fået 107 nye medlemmer, heraf 81 virksomheder i SMV-segmentet, så der ses en stigende interesse i arbejdet med samfundsansvar og bæredygtighed i dette segment.

"Rapportering er hjørnestenen i arbejdet med bæredygtighed, og det går hånd i hånd med transparens. Rapportering er også en kommunikationskanal til alle stakeholders, investorer, medarbejdere, samarbejdspartnere og ikke mindst til kunder,” lyder det fra Sara Krüger Falk.

Bæredygtighed som kernen i virksomhedsdrift

SMV COP-listen er et initiativ, der skal inspirere og motivere SMV’er til at styrke virksomhedernes bæredygtighedsarbejde ved at rapportere på og sætte målbare mål for deres indsats i arbejdet med de Ti Principper og verdensmålene. For netop rapportering sætter rammerne for handling. Samtidig er datagrundlaget og god regnskabspraksis en nødvendighed for at sikre grundlag for sammenlignelighed og troværdig rapportering.

”De 10 rapporter viser, at bæredygtighed er kommet godt ind i kernen af det at drive virksomhed. Rapporterne afspejler en integration af bæredygtigheds-muligheder og risici i forretningsledelsen. Der ses en klar vilje, og virksomhederne viser retning med deres strategier for en bæredygtig virksomhedsudvikling via mål – ofte styret af eller inspireret af verdensmålene og med fokus på især klima. SMV COP-listen 2022 er et bevis på danske SMV’ers kunnen og medansvar for en bæredygtig samfundsudvikling," siger Birgitte Mogensen, der er formand for Udvalget for Samfundsansvar og Bæredygtighed i FSR – danske revisorer.

Find mere information om SMV COP på Global Compacts egen hjemmeside.

Læs mere om de ti nye COP-rapporter, og hvad der ligger til grund for vurderingerne i SMV COP 2022-publikationen.

Over foråret har 23 SMV’er indsendt deres COP-rapport til vurdering. Alle SMV’erne er medlemmer af FN’s Global Compact, og det er den årlige ”Communication on Progress” (COP)-rapport til Global Compact, der ligger til grund for vurderingerne. Her rapporterer virksomhederne inden for menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, miljø, anti-korruption og verdensmålene.

KONTAKT

Karoline Kjærgaard Hansen, Network Manager, Global Compact Network Denmark
karoline@globalcompact.dk / +45 53 64 61 82

Amalie Schou Nielsen, Fagkonsulent, ESG & Bæredygtighed, FSR – danske revisorer
asn@fsr.dk / +45 61 42 00 63

Kontaktoplysninger til virksomhederne på listen kan fås gennem Global Compact Network Denmark.

22.08.2024UN Global Compact Network Denmark

Sponseret

Fra ESG til handling: Videnskabsbaserede klimamål som kompas

22.08.2024UN Global Compact Network Denmark

Sponseret

Survival of the Fittest: Fra flueben til kontinuerlig ESG-læring

22.04.2024UN Global Compact Network Denmark

Sponseret

Ny bestyrelse i UN Global Compact Network Denmark

13.03.2024UN Global Compact Network Denmark

Sponseret

Vær med til UN Global Compacts Årskonference 2024: Fremtidens Bæredygtighed & ESG

05.03.2024UN Global Compact Network Denmark

Sponseret

De nordiske UN Global Compact-netværk lancerer tre business briefs med fokus på klima dilemmaer

04.03.2024UN Global Compact Network Denmark

Sponseret

Mere gratis ESG-læring lanceret