Topklimarådgiver forlader Mærsk
Med udgangen af juni siger Mærsk farvel til sin topklimarådgiver John Kornerup Bang. Ifølge rederiet har han - med succes - fuldført den opgave, han blev stillet, da koncernens bæredygtighedsafdeling blev nedlagt i december.
Endnu en af A.P. Møller - Mærsks topfolk på bæredygtighedsområdet er snart fortid i den danske rederigigant. John Kornerup Bang, der havde titel af Chief Climate Change Advisor, stopper på Esplanaden med udgangen af juni måned, bekræfter Mærsk i en mail til CSR.dk.
I december 2019 besluttede selskabet, som en del af en større sparerunde, at nedlægge sin bæredygtighedsafdeling og afskedige dens chef, Annette Stube. I den forbindelse blev det meldt ud, at man ville ’integrere de strategiske bæredygtighedssøjler ind i kerneforretningen’, som det hed; en proces, der blev lagt i hænderne på John Kornerup Bang.
Siden da har han ’succesfuldt påtaget sig opgaven med at understøtte den fortsatte integration af Maersks dekarboniserings- og klimaforandringsagenda i Maersk Fleet Management & Technology (FMT)’, som virksomheden skriver til CSR.dk.
“I mere end et årti har John Kornerup Bang spillet en nøglerolle i at udforme Mærsks bæredygtighedsindsats og sat sit klare aftryk på industrien som helhed og skiftet i retning af en mere bæredygtig fremtid for den globale shippingsektor”, siger Chief Technical Officer for Mærsk, Palle Laursen i mailen.
”John har haft en central rolle i udviklingen af Mærsks dekarboniseringsstrategi og med succes styret Mærsks fortsatte indsats for at fremme de internationale standarder for ophugning og genbrug af fartøjer. Vi ønsker ham alt det bedste i fremtiden”, fortsætter han.
John Kornerup Bang, der var blandt talerne i CSR.dk’s webinar om bæredygtighed i coronaens skygge, ser selv tilbage på sin tid i containergiganten med tilfredshed.
Læs også: Mærsk: Nul CO2 i 2050 er et helt nyt game
”Mærsk har opnået en lederposition på bæredygtighed over de sidste 10 år og det har været et privilegie at være en del af at stå i spidsen for den rejse – ikke mindst det at sætte et historisk mål om at blive CO2-neutral i 2050,” siger han til CSR.dk.