20.10.2014  |  Strategi & ledelse

Topledere er i København for at skabe grønne løsninger

Som en opfølgning på FN’s store klimatopmøde i New York samler Global Green Growth Forum (3GF) topledere fra hele verden for at skabe nye konkrete løsninger for grøn omstilling.

Det fjerde 3GF-topmøde finder sted 20.-21. oktober i Købehavn. Her samles regeringer med nogle af verdens førende globale virksomheder, investorer, byer, internationale organisationer og civilsamfundsrepræsentanter for at dele viden og indgå i 11 konkrete partnerskaber for grøn omstilling.

Læs også: Ditlev Engel skal stå i spidsen for ny grøn tænketank

Statsminister Helle Thorning-Schmidt er vært for 3GF topmødet, hvor 250-300 topledere i år deltager. De skal omsætte ideer til handling og føre nye grønne løsninger ud i livet på globalt plan.

Dette års topmøde fokuserer på ændring af forbrugs- og produktionsmønstre, og hvordan vi i dag kan påvirke milliarder af fremtidige middelklasseforbrugere til at træffe bæredygtige valg. Det skal bidrage til at sikre fremgang og økonomisk vækst for alle uden samtidigt at undergrave fremtidige generationers eksistensvilkår.

”Vi har brug for flere innovative partnerskaber på tværs af sektorer og grænser for at sætte skub i den grønne omstilling.  Vi kender mange af løsningerne for eksempel inden for energieffektivitet og omdannelse af affald til energi. Men løsningerne skal udbredes globalt, og de skal bakkes op med finansiering og kommercielle investeringer”, siger handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S).

De 11 partnerskaber skal blandt andet bane vej for bæredygtig tekstilproduktion, bæredygtige byer og energieffektivitet, genbrug af plastik, ny innovation i fødevareproduktion, adgang til vedvarende energi, omdannelse af affald til energi samt grønne indkøb inden for sundhedsindustrien, oplyser Udenrigsministeriet på sin hjemmeside.

3GF blev etableret af den danske regering i 2011 i et samarbejde med Korea og Mexico. Siden har Kina, Kenya, Qatar og Etiopien sluttet sig til samarbejdet.

- JKK

Mere fra Joe

Joe Kristian Kipp

  • CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere