Troldtekt A/S

www.troldtekt.dk/

Branche/Sektor:

Bygge- og anlægsvirksomhed

Om

Vi tilbringer op til 90 procent af vores liv indenfor. Derfor er det afgørende, at bygninger bidrager positivt til vores sundhed og velbefindende. Samtidig har byggebranchen en stor opgave med at vælge løsninger, som kan reducere ressourceforbruget i byggeriet. 

Visionen bag Troldtekt akustikplader til loft- og vægbeklædning er netop at bidrage til…

Læs mere  

Om

Vi tilbringer op til 90 procent af vores liv indenfor. Derfor er det afgørende, at bygninger bidrager positivt til vores sundhed og velbefindende. Samtidig har byggebranchen en stor opgave med at vælge løsninger, som kan reducere ressourceforbruget i byggeriet. 

Visionen bag Troldtekt akustikplader til loft- og vægbeklædning er netop at bidrage til et dokumenteret bæredygtigt indeklima. 

Cradle to Cradle i forretning og produkt
Troldtekt akustikplader er Cradle to Cradle-certificeret på sølvniveau, og Troldtekt A/S arbejder strategisk ud fra de fem kategorier i det bæredygtige designkoncept Cradle to Cradle

  • Materialesundhed
  • Genanvendelse
  • Vedvarende energi
  • Forvaltning af vandressourcen 
  • Social ansvarlighed. 

I forbindelse med certificeringen er det dokumenteret, at Troldtekt akustikplader ikke indeholder stoffer, som er skadelige for mennesker eller miljø. Dermed kan Troldtekt vende tilbage til naturens kredsløb som næringsstof eller indgå som råvare i cementproduktion.  

En stærk kombination af træ og cement
Dansk træ og cement fra den danske undergrund er råvarerne i akustikpladerne, som bliver produceret med den nyeste robotteknologi på Troldtekts store fabriksanlæg i Troldhede. 

Træet, som indgår i Troldtekt akustikplader er dansk rødgran, certificeret efter begge de førende standarder for ansvarlig skovdrift. Kunderne kan dermed selv vælge, om deres Troldtekt akustikplader skal være PEFC™- eller FSC®-certificeret (FSC®C115450). Sådan bidrager Troldtekt til at understøtte biodiversitet i skovene.

Se film om Troldtekts brug af certificeret træ

Bidrager til et sundt indeklima
Ud over Cradle to Cradle-certificeringen har Troldtekt opnået det danske Indeklimamærket i de bedste kategorier inden for afgasning og partikelafgivelse. Troldtekt har blandt andet også opnået den britiske Allergy Friendly Product Award.

Materialesundheden, Cradle to Cradle-certificeringen og Troldtekts bidrag til et sundt indeklima er nogle af de væsentlige forklaringer på, at Troldtekt bidrager positivt til førende certificeringer af bæredygtigt byggeri, herunder DGNB, BREEAM og LEED. 

Kontaktpersoner

Carina Graae Rasmussen

Marketing- og Kommunikationskoordinator

Jette Lücke Olsen

Marketing- og Kommunikationsassistent

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere