21.02.2023  |  Klima, miljø og energi

Tui får reduktionsmål godkendt af SBTi

Tui bliver det første fritidsflyselskab og krydstogtselskab til at få sine reduktionsmål godkendt af SBTi. Inden 2030 vil rejsekoncernen reducere udledning med 24 procent for fly, mindst 46,2 procent for hoteller og 27,5 procent for krydstogt.

Rejseselskabet Tui tilslutter sig nu rækken af virksomheder, der får godkendt sin bæredygtige handlingsplan af det internationale Science Based Targets initiative (SBTi).

Inden 2030 vil Tui nemlig reducere en betydelig del af sin udledning på tværs af sektorer – blandt andet fly, krydstogt og hoteldrift inden 2030, fortæller gruppens CEO, Sebastian Ebel.

”Nuludledning så hurtigt som muligt er vores vigtigste mål. Alle, der arbejder med Tui skal være forberedte på at forfølge ambitiøse mål og gå sammen med os. Vi ser ikke bæredygtighed som en trussel, men som en mulighed,” siger han.

Læs også: Detailkæde oplever succes med klimastrategi

Og særligt flyaktiviteter kræver en bæredygtig overhaling, da området står for 80 procent af selskabets samlede udledning.

Målsætningen er her en CO2-mindskning på 24 procent sammenlignet med 2019, og derfor vil Tui blandt andet øge brugen af SAF ud over de nuværende blandingsforpligtelser, og rejsekoncernen har indgået samarbejdsaftaler for at fremme produktionen og leveringen af bæredygtigt brændstof.

Men samtidig opfordrer Sebastian Ebel politikere og lufthavne til at skabe incitamenter til mere effektive fly i afgiftsplanerne.

”Højere gebyrer for ældre fly, lavere gebyrer for brug af bæredygtigt brændstof og mere CO2-effektive fly. Det er simple mekanismer til direkte at styrke investeringer i bæredygtighed,” siger han.

Læs også: Om syv år skal TDC NETs forsyningskæde være emissionsfri

For selskabets krydstogtoperationer er målet en reducering på 27,5 procent mens at kunne tilbyde en klimaneutral krydstogtsferie inden 2030.

Derudover vil koncernen mindske udledningen af hoteller med 46,2 procent.

”Jeg ser det som et minimum af, hvad vi skal nå. Både hvad angår reduktionsmål og tidshorisont. For eksempel har jeg det personlige mål at reducere udledning fra vores hoteller så langt som muligt til nul så tidligt som i 2030,” siger Sebastian Ebel.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere