TUI i nyt partnerskab: Styrker sin forpligtelse til bæredygtig turisme

Fly drevet af grønne brændsler bør være den nye normal, mener TUI. Derfor indgår rejseselskabet et samarbejde med spanske Cepsa for at promovere produktionen og forsyningen af SAF – bæredygtigt flybrændstof.

Flytransport står for omkring 50 procent af turismesektorens drivhusgasudledninger. Foto: Markus Mainka/123RF.

24.10.2022

CSR.dk

Det skal stadig være muligt at stille sig i boardingkøen i lufthavnen for at flyve til sin næste ferie, selvom man vil tage det bæredygtige valg.

Det mener i hvert fald TUI. Det kræver dog en grøn omstilling af flytransporten, så SAF (sustainable aviation fuel) driver de store motorer i stedet for de nuværende fossile brændstoffer.

Det har ledt rejseselskabet, som er Europas største, til et nyt partnerskab med den spanske energivirksomhed Cepsa. Sammen vil de to promovere både produktionen og forsyningen af grønt flybrændstof.

Læs også: Skibsscrubbere sikrer renere luft, men forurener havet i stedet

Brændstofferne vil blive produceret af organiske råvarer, der ikke kunne bruges som fødevarer, således brændslerne er en del af en cirkulær økonomi. Brugt madlavningsolie, ikkespiseligt animalsk affald og bionedbrydeligt affald fra industrien er eksempler på råvarer, der skal være med til at nedbringe udledningen fra flytransport med op 80 procent.

”Emissionsfrie rejser er vores mål,” siger Thomas Ellerbeck, der er Chief Sustainability Officer for TUI Group, i en pressemeddelelse.

”Om det er flyet til rejsedestinationen, et cruise, hotelophold eller en lokal oplevelse, så arbejder vi både internt og med partnere mod ”net-zero”-rejseformer,” fortsætter han.

Derfor forventer TUI også at udvide samarbejdet med Cepsa til at inkludere produktionen af bæredygtigt brændstof til rejsebusser og cruiseskibe i fremtiden. For inden 2050 skal den fulde TUI-oplevelse være emissionsfri.

Cepsa har leveret traditionelle brændstoffer til TUI, men netop fordi Spanien er så vigtigt et ferieland, er TUI glade for at begynde omstillingen der.

Læs også: ITD: Lynetteholmen kan blive tung transports startskud til grøn omstilling

”Vi ser den bæredygtige transformation ikke som en regulering, men som en mulighed for TUI og rejsebranchen såvel som destinationerne, medarbejdere og kunder. For økonomisk, klimamæssig og social bæredygtighed hører sammen, og omstillingen byder også på nye muligheder for vores lokale partere,” tilføjer Thomas Ellerbeck.

Da flytransport står for omkring 50 procent af turismesektorens drivhusgasudledninger, er netop denne opgave vigtig for TUI at tage fat i.

”Hvert forretningssegment – hoteller, cruiseskibe og luftfartsselskaber – har mål og et roadmap mod bæredygtighed. Men de mellemliggende skridt er også vigtige, for vi ønsker og skal opnå Net-Zero hurtigere end 2050,” afslutter Thomas Ellerbeck.

- KCP

ista Danmark A/S

Sponseret

CO2- rapportering skaber overblik og styrker den grønne omstilling

CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

Relateret indhold

02.06.2025Schneider Electric

Sponseret

Strømskinner sikrer kritisk forsyning på Mary Elizabeths Hospital

21.05.2025Etisk Handel Danmark

Sponseret

Ny analyse: Investeringer i mere bæredygtige værdikæder kan være en løftestang for økonomisk og bæredygtig udvikling på det afrikanske kontinent

20.05.2025CSR.dk

13 procent af verdens fødevarer bliver til spild i den kolde forsyningskæde

08.05.2025Beierholm

Sponseret

Finansiel støtte til arbejdet med bæredygtighed

08.05.2025Schneider Electric

Sponseret

Over 100 år med minikredsbryderen

28.04.2025UN Global Compact Network Denmark

Sponseret

Fra vision til forretning: SMV’er kan vinde markedsandele ved at satse på bæredygtighed

24.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Det er verdens grønneste virksomhed, og de måler alt: - Det er dumt at lade være

10.04.2025BSR

Sponseret

Maintaining Sustainability and Human Rights Principles as Supply Chains Upend

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
SustainImpact ApS
Kursus
Business Cases 2.0 - Aarhus

SustainImpact tilbyder Business Case 2.0 kursus gennem vores langvarige samarbejdspartner Faarup & Partners. Traditionelt har man besluttet om projekter ud fra et snævert fokus på økonomi og tid. Fremadrettet er der brug for i langt højere grad at indtænke værdi i et bredere perspektiv, så man sikrer, at de bedste løsninger bliver valgt. Vi kalder denne tilgang for Business Cases 2.0.

Dato

03.06.2025

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Dagrofa aps
Kursus
Deltag i kulinarisk masterclass: ’Ansvarlig fisk på tallerkenen’

Den 3. og 10. juni inviterer Dagrofa Foodservice til inspirerende kulinariske masterclasses i henholdsvis Odense og Ishøj.

Dato

03.06.2025

Tid

13:00

Sted

Odense og Ishøj

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Alt du skal vide om ISO 27001

Lær om krav og fordele ved en ISO 27001 certificering. Er der krav til, at din virksomhed skal have en ISO 27001 certificering, eller er du blot nysgerrig på at vide mere om standarden? Deltag i vores webinar den 4. juni og få indsigt i, hvordan certificeringen kan hjælpe din virksomhed med informationssikkerhed og compliance. Falk Lange, som er Head of Information Security Management System hos TDC Erhverv, er med på webinaret og vil fortælle om deres erfaringer med ISO 27001 og NIS2.

Dato

04.06.2025

Tid

13:00

Sted

Online

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
Risikobaseret intern audit af ledelsessystemer

ISO ledelsessystemstandarderne stiller krav om, at virksomhedens ledelsessystem tager udgangspunkt i risici og muligheder.

Dato

11.06.2025

Sted

Odense

DTU
Event
Executive MBA Breakfast Club

Discover how you can elevate your leadership career and bring significant value to your company with an Executive MBA from DTU.

Dato

11.06.2025

Tid

08:30

Sted

DTU bygning 421 Kollegiebakken 2800 Kgs. Lyngby

Bureau Veritas
Kursus
Root Cause Analysis (RCA)

Årsagsanalyse bruges til at forbedre produktkvalitet, minimere sikkerhedsrisici og opfylde regulative krav. Det hjælper virksomheder til at identificere de underliggende årsager til afvigelser, så de kan implementere nødvendige ændringer for at forhindre gentagelse. Dette kan omfatte alt fra kvalitetsproblemer i et produkt til fødevaresikkerhedsproblemer som kemiske-, mikrobiologiske- og fremmedlegemerisici. Desuden anvendes årsagsanalyser ofte til dokumentationen af løsninger på eventuelle problemer eller hændelser, som er nødvendige ifølge regler, regulativer og ledelsesstandarder. Her er forståelsen for forskellen mellem korrigerende – og forebyggende handlinger nøglestenen.

Dato

11.06.2025

Tid

08:30

Sted

Fredericia