11.04.2022 | Klima, miljø og energi
Udveksling gav viden om anlægsfaget – og oplevelse for livet
Indhold fra partner Hvad er dette?
For Sandra Arler bød udvekslingsrejsen som elev hos anlægsgartnervirksomheden OKNygaard på spændende oplevelser med nye fagteknikker, indblik i en anderledes arbejdskultur og ikke mindst personlig udvikling.
Selvom Danmark og Tyskland er naboer, er der stor forskel mellem de to lande. Også når det gælder fagteknikkerne inden for anlægsgartnerfaget. Det kan anlægsgartnerelev Sandra Arler skrive under på. Hun var i efteråret på et udvekslingsophold i Tyskland som en del af hendes elevforløb hos OKNygaard. Opholdet bød på mange spændende oplevelser – kulturelt, sprogligt og fagligt.
Nyt land – nye teknikker
Hvis man spørger Sandra Arler, var det særligt spændende at prøve kræfter med anderledes fagteknikker.
”I Danmark etablerer vi f.eks. altid belægning på grus, som planeres og komprimeres, men i Tyskland bruger de i stedet skærver som underlag. Det er en helt anden måde at anlægge på, fordi behovet for afvanding er vigtigere i Tyskland end den præcision og stabilitet, som et grusunderlag giver’’, fortæller hun.
Egentlig skulle Sandra Arler have været på udveksling i Japan, men da hun pludselig stod uden læreplads, kom hun i kontakt med OKNygaard. OKNygaard greb muligheden og foreslog, at Sandra kom i lære og blev ’prøvekanin’ i et nyt samarbejde om udveksling med idverde. Sandra Arler kom derfor på udveksling fra oktober til december 2021 hos et af idverde Tysklands datterselskaber i Stuttgart.
I dag er Sandra Arler stadig i lære hos OKNygaard og skal til svendeprøve i efteråret.
’’Udvekslingen har givet mig flere faglige perspektiver og kompetencer, men det har også udviklet mig som menneske og givet mig en større selvstændighed, fordi jeg var alene afsted og måtte finde andre måder at kommunikere på, når mine tyske sprogkundskaber ikke slog til’’, fortæller Sandra Arler.
Et lærerigt samarbejde for alle parter
Også for OKNygaard har udvekslingen budt på gode oplevelser gennem samarbejdet med idverde Tyskland. For administrerende direktør i OKNygaard, Ole Kjærgaard, er det netop én af fordelene ved at være en del af en større, international anlægsgartnergruppe som idverde.
”Det giver rigtig god mening at hjælpe hinanden. I de forskellige lande gør vi tingene forskelligt og vi har forskellige ting, vi er rigtig gode til. Med et elevsamarbejde på tværs af landegrænser opnår vi ny viden, nye erfaringer og vi får udviklet en bredere faglighed. Det er ambitionen, at vi får iværksat endnu flere udvekslingsophold. Både hvor vores elever får mulighed for at besøge andre idverde-datterselskaber, men også at vi i OKNygaard får udvekslingselever fra fx England, Tyskland, Frankrig, Holland eller Schweiz’’, afslutter Ole Kjærgaard, adm. direktør hos OKNygaard.
Klima, miljø og energi

Symbiose mellem CO2 og biodiversitet skaber naturkraft – nyt bæredygtighedsteam i idverde skal sætte skub i processen
Med et stadig større fokus på bæredygtighed skal et nyoprettet bæredygtighedsteam bl.a. bidrage til den videre udvikling af idverdes bæredygtighedsstrategi, implementering af bæredygtighedsindsatsen og sikre en kommende B Corp- bæredygtighedscertificering
Indhold fra partner
Supply chain

OKNygaard, Malmos og GSV sætter højere standarder for bygge- og anlægsbranchen med ny bæredygtighedsaftale
En ny aftale mellem anlægsgartnervirksomhederne Malmos og OKNygaard og materieludlejer GSV sætter fokus på bæredygtighed i hele leverandørkæden.
Indhold fra partner
Samfund

Anlægsgartnergruppen idverde vil hjælpe flere unge i job
Med sin tilstedeværelse i alle dele af Danmark bidrager idverde til vækst i lokalsamfund gennem jobs og lokalt engagement. Selvom arbejdsløsheden er lav, er der stadig mange mennesker, der har svært ved at få en fod indenfor. Det vil idverde lave om på.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Grøn Vækst bliver en del af idverde Danmark
”Vi har solgt Grøn Vækst til idverde. Hvis vi skal gøre os relevante for vores kunder i fremtiden og løse klimaudfordringerne, skal vi samle kræfter, kompetencer og viden”, siger Jakob Kristensen, grundlægger af Grøn Vækst sammen med Thomas Olesen
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Case: Naturbaseret klimatilpasningsprojekt hos boligforening gøres rentabelt med nyt samarbejde
Hos boligforeningen Olufsgaard kanaliseres udgiften til genetablering over i et klimatilpasningsprojekt, hvor Tårnby Forsyning tilbagebetaler 40% af tilslutningsbidraget for, at beboerne selv håndterer tag- og overfladevand via lokal nedsivning.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

10% mere biodiversitet om året er målet for idverde – men hvordan?
Anlægsgartnergruppen idverde har sat sig for at øge det biodiverse areal med minimum 10% om året målt i m2 og hektar. Men hvordan måler man biodiversitet, og kan der mon findes en samlet tilgang?
Indhold fra partner