28.02.2019  |  Samfund

Unleash ser mod Kina

Megabyen Shenzhen i det sydlige Kina bliver vært for den næste udgave af Unleash, der løber af stablen i november. Som et kinesisk Silicon Valley med fokus på bæredygtighed og innovation er Shenzhen et oplagt valg, lyder det fra Unleash-bagmand Flemming Besenbacher.

Den første udgave var i København og Aarhus, den anden i Singapore og nu er der så kommet lokation og dato på den tredje udgave af innovationseventen Unleash. Det bliver den sydkinesiske megaby Shenzhen, der fra den 6. til den 13. november 2019 bliver vært for eventen, som endnu en gang vil samle 1.000 fortrinsvis unge mennesker fra hele verden til innovativ tænkning med FN’s Verdensmål (SDG’erne) som omdrejningspunkt.

Læs også: Chr. Hansen, Ørsted og Flemming Besenbacher hyldet i Davos

Shenzhen, der ligger umiddelbart nord for Hong Kong og tæller omkring 12,5 mio. indbyggere, er hjemsted for en lang række højteknologiske virksomheder og startups, ligesom byen ifølge Unleash er dedikeret til bæredygtig udvikling og grønne løsninger. Det gør den til oplagt valg som ramme for den store begivenhed.

”Jeg havde en vision om at skabe det førende innovationsnetværk for FN’s mål for bæredygtig udvikling. Siden det meget succesfulde første event i Danmark har vi afholdt endnu et succesfuldt event i Singapore, og jeg er meget begejstret for, at det næste event vil finde sted i Shenzhen, der er kendt for sit fokus på bæredygtighed, innovation og teknologi”, siger Carlsberg-formand Flemming Besenbacher, der skabte Unleash, som han i dag er chairman for.

Påvirkning fra kinesisk kultur
Ligesom de to første år er Deloitte blandt de centrale partnere for Unleash, og her ser man også frem til at tage eventen endnu et skridt op ad stigen, siger Nordic CEO Anders Dons.

”Deloitte vil igen stå i spidsen for innovationsworkshoppen med vores hold af facilitatorer fra hele kloden. De vil guide talenterne og hjælpe dem med at sætte skub i deres idéer og forvandle dem til bæredygtige løsninger på verdens største udfordringer – på kun fem dage”, fortæller han og tilføjer:

”Den lokale kultur har stor indvirkning på den innovationsrejse, talenterne oplever, og Shenzhen er den perfekte startup-kultur, der kan få nye idéer til at blomstre.”

De første to udgaver af Unleash – eller nærmere bestemt UNLEASH Innovation Lab – samlede næsten 2.000 talentfulde unge fra 143 lande i hele verden, der sammenlagt har produceret 370 bud på løsninger på de udfordringer, der er omfattet af de 17 SDG’er. Det arbejde skal videreføres i Kina til november, lyder det fra arrangøren.

Læs også: ”Folk skal aktiveres til at tale om SDG’erne”

”Unleashs kerne-DNA er det samme uanset hvor eventen bevæger sig hen, men vi er henrykte over at se, hvordan vores talenter kan blive inspireret og påvirket af kinesisk kultur. Det bliver interessant at se, hvordan det vil påvirke den type løsninger, der bliver udviklet”, siger direktør for Unleash og formand for Dalberg Group, Henrik Skovby.

Der bliver åbnet for ansøgninger til Unleash 2019 d. 18. marts.

-AK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere