28.02.2019 | Samfund
Unleash ser mod Kina
Megabyen Shenzhen i det sydlige Kina bliver vært for den næste udgave af Unleash, der løber af stablen i november. Som et kinesisk Silicon Valley med fokus på bæredygtighed og innovation er Shenzhen et oplagt valg, lyder det fra Unleash-bagmand Flemming Besenbacher.
Den første udgave var i København og Aarhus, den anden i Singapore og nu er der så kommet lokation og dato på den tredje udgave af innovationseventen Unleash. Det bliver den sydkinesiske megaby Shenzhen, der fra den 6. til den 13. november 2019 bliver vært for eventen, som endnu en gang vil samle 1.000 fortrinsvis unge mennesker fra hele verden til innovativ tænkning med FN’s Verdensmål (SDG’erne) som omdrejningspunkt.
Læs også: Chr. Hansen, Ørsted og Flemming Besenbacher hyldet i Davos
Shenzhen, der ligger umiddelbart nord for Hong Kong og tæller omkring 12,5 mio. indbyggere, er hjemsted for en lang række højteknologiske virksomheder og startups, ligesom byen ifølge Unleash er dedikeret til bæredygtig udvikling og grønne løsninger. Det gør den til oplagt valg som ramme for den store begivenhed.
”Jeg havde en vision om at skabe det førende innovationsnetværk for FN’s mål for bæredygtig udvikling. Siden det meget succesfulde første event i Danmark har vi afholdt endnu et succesfuldt event i Singapore, og jeg er meget begejstret for, at det næste event vil finde sted i Shenzhen, der er kendt for sit fokus på bæredygtighed, innovation og teknologi”, siger Carlsberg-formand Flemming Besenbacher, der skabte Unleash, som han i dag er chairman for.
We are so excited to be able to share the news with you that #UNLEASH2019 is taking place in Shenzhen, China!
— UNLEASH (@UNLEASHlab) 21. februar 2019
The program will take place November 6-13 and applications will open March 18! @UNLEASHlab @Deloitte pic.twitter.com/QE2Qc8ENcH
Påvirkning fra kinesisk kultur
Ligesom de to første år er Deloitte blandt de centrale partnere for Unleash, og her ser man også frem til at tage eventen endnu et skridt op ad stigen, siger Nordic CEO Anders Dons.
”Deloitte vil igen stå i spidsen for innovationsworkshoppen med vores hold af facilitatorer fra hele kloden. De vil guide talenterne og hjælpe dem med at sætte skub i deres idéer og forvandle dem til bæredygtige løsninger på verdens største udfordringer – på kun fem dage”, fortæller han og tilføjer:
”Den lokale kultur har stor indvirkning på den innovationsrejse, talenterne oplever, og Shenzhen er den perfekte startup-kultur, der kan få nye idéer til at blomstre.”
De første to udgaver af Unleash – eller nærmere bestemt UNLEASH Innovation Lab – samlede næsten 2.000 talentfulde unge fra 143 lande i hele verden, der sammenlagt har produceret 370 bud på løsninger på de udfordringer, der er omfattet af de 17 SDG’er. Det arbejde skal videreføres i Kina til november, lyder det fra arrangøren.
Læs også: ”Folk skal aktiveres til at tale om SDG’erne”
”Unleashs kerne-DNA er det samme uanset hvor eventen bevæger sig hen, men vi er henrykte over at se, hvordan vores talenter kan blive inspireret og påvirket af kinesisk kultur. Det bliver interessant at se, hvordan det vil påvirke den type løsninger, der bliver udviklet”, siger direktør for Unleash og formand for Dalberg Group, Henrik Skovby.
Der bliver åbnet for ansøgninger til Unleash 2019 d. 18. marts.
-AK
Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.
Deltag i debatten
Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.
Klima, miljø og energi

Råd: Alle virksomheder bør lave klimaregnskaber
Rådet for Samfundsansvar og Verdensmål har netop offentliggjort syv råd, der blandt andet opfordrer alle virksomheder til at opgøre og rapportere klimaaftryk. Kravet vil alligevel komme fra andre aktører, mener formand for FSR.
Samfund

Flere C25-selskaberne fortæller mere om skat
PwC’s analyse af C25-selskabernes rapportering om skat viser en stigning i selskabernes transparens på skatteområdet. Der er dog stadig et stykke vej til at alle er med.
Strategi & ledelse

Ledere er afgørende for den grønne omstilling
Danmark kommer ikke i mål med grøn omstilling uden ledere, lyder det fra eksperter, ledere og politikere, der har bidraget til publikationen ”Klima kræver ledelse”, som organisationen "Lederne" sendte ud i verden i denne uge.
Supply chain

Hvad kaffegrums dog kan bruges til!
Har du set mine veganske sneakers af kaffegrums? Det spørgsmål kan man faktisk stille nu pga. to dele innovation og en del gode alliancer.
Medarbejder

Nyt partnerskab skal gøre det sundere at gå på arbejde
Tolv organisationer har skrevet under på en forpligtende aftale, der skal fremme medarbejdernes sundhed gennem arbejdet og arbejdsopgaverne.
Menneskerettigheder

Bedre praksis ved minedrift eller langsommere grøn omstilling
Den grønne omstilling kan blive sat ned i tempo, hvis ikke virksomheder inden for minedrift ændrer praksis på miljø- og menneskerettigheder.