30.06.2015  |  Klima, miljø og energi

Verden er endnu langt fra at nå FN’s klimamål

Der er stadig lang vej til målet om at holde klodens temperaturstigning under to grader. I år 2100 bliver kloden 3,1 grad varmere, viser de foreløbige klimamål, som FN har modtaget fra landene.

Målet om at holde klodens temperaturstigning under to grader ligger ikke lige for døren, skriver dr.dk.

Lige nu stiger temperaturen med 3,1 grad til år 2100. Det viser tal fra Climate Action Tracker, den online klimaanalyse, hvor man løbende kan følge med i, hvilke klimamål de enkelte lande har sat, og hvilken betydning de har for klodens opvarmning.

Derfor har FN's generalsekretær Ban Ki-moon også afholdt et højniveau klimamøde i New York i slutningen af juni. Formålet er at sætte skub i de enkelte FN-landes klimamålsætninger, der skal ligge klar inden COP21 i Paris i december.

To grader er utopi
Ifølge Christian Ibsen, direktør i den grønne tænketank Concito, er vi allerede godt i gang med arbejdet, selvom der endnu er et stykke vej til målet om en temperaturstigning på under to grader. Han mener dog, at det er vigtigt at huske på, at vi stadig er i den spæde start.

”Det er utopi at tro, at en aftale i Paris leverer to grader. Men det er heller ikke dét, vi skal synes er formålet”, siger Christian Ibsen til dr.dk.

I stedet mener han, at aftalen skal fungere som et startskud, der forpligter FN-landene til at arbejde i retning af en temperaturstigning på under to grader.

”Den skal være så fleksibel, så man hvert femte år skruer op for ambitionerne, og så vil det stadig være muligt”, siger Christian Ibsen. 

Indtil videre har 12 lande fremlagt deres klimamål, hvoraf otte er blevet vurderet af Climate Action Tracker.

Se hele FN’s opgørelse her, eller dyk ned i Climate Action Tracker her.

-SSM

Tags: Verden, FN, Klimamål

Mere fra Sarah

Sarah Stendorff Meier

Redaktionsassistent

Uddannelse: Bachelor i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet 2012-2015. Kandidatstuderende i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet. Fokusområder: socialstof, arbejdsmiljø, installationsbranchen og festivaler. 

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere