28.03.2022  |  Strategi & ledelse

Verdensmål i byggeriet: Hvordan går vi fra vision til praksis?

Indhold fra partner Hvad er dette?

Som en del af Netværk for Verdensmål i Byggeriet under WeBuildDenmark afholdte FBSA et arrangement om verdensmål fra vision til praksis. Her satte vi Roadmap for Verdensmål i spil i tre cases fra bygherre, entreprenør og rådgiver.

Verdensmålene er efterhånden blevet et udbredt værktøj for at arbejde med bæredygtighed i byggeriet. Men hvordan kommer vi fra vision til praksis, så vi undgår en omgang kulørtvask?

Det satte FBSA fokus på som en del af netværket for verdensmål sammen med WeBuildDenmark. Her blev der bl. a. sat fokus på lærlinge under verdensmål 8, og hvordan bygherrer kan stille krav til disse:

"En grundlæggende overvejelse for enhver bygherre bør være, om der skal indgå i kontrakter eller ej. Når beslutningen er truffet om, at de skal indgå, så er der et arbejde i, hvordan vil du så bygge dine klausuler op?" Lød det bl. a. fra Anette Vestergaard Grønbæk, der er teamleder i Metroselskabet. Hun fortsatte:

"FBSA har et rigtigt fint eksempel, som man kan bruge og sætte direkte ind i sine kontrakter. Men det er et område, der udvikler sig hele tiden. Derfor er der også en rigtig god dynamik i at have en markedsdialog med relevante parter. Og så handler det selvfølgelig også rigtig meget om det konkrete projekt, og hvordan du vil følge op på kontrakterne. Det kræver faktisk et ret stort setup af entreprenøren at efterleve sådanne klausulkrav, og derfor bør man som bygherre også følge op på efterlevelsen af  dem."

Derudover snakkede vi den grønne bæredygtighed under verdensmål 12 og partnerskaber under verdensmål 17, og hvordan vi datadrevet prioriterer og tænker på tværs af de mange verdensmål gennem Roadmap for Verdensmål, der er udviklet af foreningens arbejdsgruppe under samme tema.

Arrangementet er blevet optaget. Se eller gense det her

Mere fra Byggeriets Samfundsansvar

Byggeriets Samfundsansvar

http://byggerietssamfundsansvar.dk/

Byggeriets Samfundsansvar arbejder for at gøre ordentlige arbejdsforhold og bæredygtige løsninger til helt centrale elementer for sund konkurrence i ejendoms-, bygge- og anlægsbranchen.Byggeriets Samfundsansvar tager udgangspunkt i samfundsansvar som en kilde til merværdi i den enkelte virksomhed. Private og offentlige organisationer på tværs af værdikæden i byggeriet kan styrke deres tilgang til…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere