Vigtigt samarbejde med jobcentre
DFD har et godt samarbejde med flere af landets jobcentre. En ensartet virksomhedsservice og et udgangspunkt i de gode eksempler kan dog bane vej for en udbredelse af samarbejdet.
En ny analyse fra DI viser, at hver tredje virksomhed bruger kommunernes jobcentre i deres rekruttering af nye medarbejdere. Og det er noget virksomhederne sætter pris på, siger samme analyse. I DFD bifalder vi også samarbejdet med jobcentrene, og særligt medarbejderne i vores produktion kommer fra en vellykket rekruttering derigennem. Pernille Kiær, der er udviklingschef i DFD, ser kun fordele i et tæt samarbejde:
”For os som virksomhed betyder det enormt meget med et tæt samarbejde, fordi når jobcentret kender os og vores behov, er chancen for en vellykket rekruttering desto højere. De positive effekter er meget konkrete, og gælder for både for den enkelte medarbejder, for kommunen og for os. Vi ser mange eksempler på medarbejdere, der har gået ledige i en længere periode, som blomstrer op i deres nye møde med arbejdsmarkedet i en funktion, som tager hensyn til deres udgangspunkt og formåen”.
DFD tilbyder landsdækkende vaskeriservice, og det betyder, at vi har vaskerier fordelt over hele landet. Nogle af vores geografiske placeringer kan være sværere end andre at rekruttere medarbejdere til, og i de tilfælde er samarbejdet med jobcentrene eller andre organisationer afgørende for os. Samtidig er det noget, som vi på sigt vurderer til at blive endnu vigtigere. Derfor er vi også med i flere projekter, som har fokus på alternative rekrutteringsformer end dem, vi traditionelt har benyttet os af.
Ambassadørvirksomhed på Lolland
DFD er én blandt mere end 50 virksomheder på Lolland-Falster, som har takket ja til at være ambassadørvirksomhed i projektet ”Rekruttering fra kanten af arbejdsmarkedet”. På det ene af vores vaskerier i Maribo gennemførte vi sidste år 18 virksomhedspraktikker, otte løntilskud og et flexjob. To af disse er blevet til faste fuldtidsstillinger. Et af de tiltag, som har været en succes hos DFD er, at se på de enkelte arbejdsopgaver i stedet for hele stillinger. På den måde skaber vi jobs ud af små opgaver, som ikke bliver løst i dag eller som falder ned mellem to stole. Det er samtidig med til at frigøre ressourcer andre steder i virksomheden, og det giver gevinster for hele arbejdspladsen.
Kvinder i job
Et andet succesfuldt projekt, som DFD har været involveret i er ”Kvinder i job”. I et samarbejde med Frederiksberg Kommune og organisationen Bydelsmødre har fokus i projektet været at få flere indvandrerkvinder ind på arbejdsmarkedet. Som Pernille Kiær udtaler: ”Vi har haft nogle udfordringer med at få denne gruppe af kvinder ind på arbejdsmarkedet, og her kan en organisation som Bydelsmødrene hjælpe med at skabe en større forståelse mellem kvinderne og virksomheden, fordi de fungerer som rollemodeller for kvinderne og formår at inddrage virksomhedsperspektivet”.
I DFD er der en generel tilfredshed med jobcentrene, men oplevelsen er også, at virksomhedsservicen er meget forskellig fra jobcenter til jobcenter. Med udgangspunkt i de gode eksempler og mange værdifulde erfaringer, som der allerede er gjort, er der et stort potentiale for at øge samarbejdet mellem kommunerne og virksomhederne.
Læs mere om DI’s analyse her.
DFD deler sin viden og erfaring med udlændige- og integrtionsministeren
Bl.a. på baggrund af ovenstående initiativer er vores udviklingschef Pernille Kiær blevet udnævnt af udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg til at sidde med i Rådet for Etniske Minoriteter. Rådet har til formål at rådgive ministeren om spørgsmål af betydning for flygtninge og indvandrere i Danmark.