18.01.2022  |  Klima, miljø og energi

Virkemidler og forudsætninger: cirkulært og miljømærket byggeri

Indhold fra partner Hvad er dette?

Miljøstyrelsens Center for Cirkulær Kemi netop udgivet en analyserapport, der blandt andet beskriver de virkemidler og forudsætninger, der øger chancen for at lykkes med cirkulært og miljømærket byggeri.

På Tobaksvejen 6 i Gladsaxe lå indtil for nylig den gamle Gladsaxe Skole. Skolen blev taget ud af brug i 2012 og revet ned i 2020. På matriklen er der nu ved at blive opført en ny daginstitution af materialer fra nedrivningen af skolebyggeriet. Børnehuset Svanen bliver dermed verdens første cirkulære og svanemærkede daginstitution.

Det kombinerede nedrivnings- og byggeprojekt har skabt nye og vigtige erfaringer med, hvordan der kan bygges cirkulært samtidigt med, at det sikres, at uønskede kemiske stoffer holdes ude af byggeriet.

LÆS HELE ARTIKLEN HER

Kilde: Miljøstyrelsen, 30-11-2021

Mere fra Forum for Bæredygtige Indkøb

Forum for Bæredygtige Indkøb

www.ansvarligeindkob.dk

  • ansvarligeindkob@mst.dk
  • 72544000
  • Sekretariat for Grønne Indkøb v/Miljøstyrelsen, Tolderlundsvej 5, DK5000 Odense C

Forum for Bæredygtige Indkøb blev nedsat som et initiativ under Miljøministeriet i oktober 2010. Forum arbejder for at fremme miljøbevidste og ansvarlige indkøb af varer og tjenesteydelser blandt professionelle indkøbere i både offentlige og private virksomheder. Det sker blandt andet ved at dele og formidle viden, skabe netværk, udvikle v…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere